Easee:

Elsäkerhetsverket i Sverige vedtok omsetningsforbud av Easee Home og Easee Charge i mars 2023. Nå har Elsäkerhetsverket sagt at de slipper å modifisere installerte ladere.

Slipper å reparere installerte ladebokser

Nylig ble det kjent at Easee slipper å reparere installerte ladebokser som det ble salgsstopp på i Sverige i mars 2023.

Publisert Sist oppdatert

Bruddavstand og manglende evne til å bryte høye strømmer er to av manglene ved de norske Easee-ladeboksene Home og Charge. De er imidlertid ikke så alvorlige at de må fikses i allerede installerte enheter. Det skriver det svenske Elsäkerhetsverket i et vedtak.

Vedtaket er basert på at risikoen for feil av alvorlig karakter er så lav at det ikke er forholdsmessig å kreve praktiske tiltak på allerede installerte ladebokser. I stedet må Easee lage en prognose over forventede feil, som deretter må følges opp med rapportering av faktiske feilutfall til det svenske Elsäkerhetsverket.

– Det svenske Elsäkerhetsverket vurderer at de mulige feilene som kan oppstå med de aktuelle ladeboksene foreløpig ikke utgjør en alvorlig fare for skade på personer eller eiendom. Det vi ønsker å forsikre oss om med denne beslutningen er at det ikke oppstår alvorlige feil i utstyret over tid ettersom det eldes og slites ut, sier Per Samuelsson, leder for produktavdelingen i det svenske Elsäkerhetsverket i en pressemelding.

Ladeboksene Easee Home og Easee Charge har vært underlagt salgsforbud siden 14. mars 2023 og kan derfor ikke selges i Sverige. Det var mangler både ved dokumentasjon og teknisk konstruksjon som ikke oppfylte gjeldende krav.

– For eksempel oppfylte ikke Easees jordfeilbryterløsning kravene til jordfeilbryter, noe den fortsatt ikke gjør, sier Per Samuelsson.

Easee har tre uker på seg til å klage på vedtaket og to måneder på å sende inn prognosen, deretter ytterligere 10 måneder før de må rapportere tilbake om utfallet.

Beslutningen finner du her: (PDF – Elsäkerhetsverket).

I Norge responderer Nkom og DSB med at stiller seg bak denne beslutningen. Det betyr at det heller ikke i Norge er nødvendig med tiltak på allerede installerte ladebokser. Med andre ord kan disse ladeboksene brukes videre.

Powered by Labrador CMS