Multiprotokoll MCU for IoT:

– Fokus på Matter

Silicon Labs´nye xG26 skal tilby industriens høyeste kombinasjon av Flash, RAM, og GPIO for Matter over Thread.

Publisert

Silicon Labs lanserte nylig deres xG26 familie med trådløse SoCer og MCUer, deres kraftigste IoT-komponent til nå.

Den nye familien består av den multiprotokoll MG26 SoC, Bluetooth LE kretsen BG26 SoC, og PG26 MCU (altså en ren mikrokontroller).

– I forhold til tidligere Silabs-kretser har vi bl.a. doblet størrelsen på Flash og RAM, spesielt for å kunne fokusere på Matter-standarden, forklarer markedsdirektør Matt Maupin

– I forhold til tidligere Silabs-kretser har vi bl.a. doblet størrelsen på Flash og RAM, spesielt for å kunne fokusere på Matter-standarden, forklarer markedsdirektør Matt Maupin, som vi møtte under Embedded World i Nürnberg tidligere i april.

– Men det skjer hele tiden en utvikling av standarder, de vokser i omfang og får flere funksjoner. Denne nye familien har vi imidlertid gjort fremtidssikker, slik at den har rom for å oppgraderes senere, fremholder han. De fleste komponenttyper har allerede sett kodebehovet i Matter-applikasjoner vokse med 6 % i løpet av de første 18 månedene siden Matter 1.0 ble utgitt i oktober 2022.

Stadig flere sensorer må kunne håndteres, og mer prosessering skal gjøres i «kanten». – Ytelsen i trådløse systembrikker blir mer kritisk, understreker Maupin.

Doblet Flash-, RAM- og GPIO-kapasitet sammenlignet med xG24-familien skal la IoT-utviklerne utvikle avanserte kant-applikasjoner. Den har også dobbelt så mange inn-/utgangspinner (GPIO) som xG24, noe som betyr at enhetsutviklere kan koble den til dobbelt så mange eksterne enheter for bedre systemintegrasjon.

En ARM Cortex-M33 CPU sikrer ytelsen, sammen med egne kjerner for radio- og sikkerhetssystemer som avlaster hovedprosessoren.

Kretsen har innebygd AI/ML-maskinvareakselerasjon, som skal muliggjøre opptil 8 ganger raskere prosessering av maskinlæringsalgoritmer ved bruk av så lite som 1/6 av kraften, og oppnår større energieffektivitet. – Her forutså vi tidlig et fremtidig behov, forklarer Maupin. – Nå slipper man å sende mye av prosesseringen opp i skyen, fremholder han.

Sikkerheten skal være ivaretatt med Silicon Labs Secure Vault og ARM TrustZone. Gjennom bruk av Silicon Labs Custom Part Manufacturing Service, kan xG26-komponenter også hardkodes med kundespesifiserte sikkerhetskoder og andre funksjoner under produksjonsprosessen.

– Komponentene oppfyller PSA nivå 3 fra start av, opplyser Maupin. – Dessverre tilpasser mange ikke sikkerheten før det faktisk har gått galt. Spesielt innen IoT, advarer han.

Komponentene har sertifiserte stakker for 2,4 GHz trådløse protokoller, inkludert Matter, ZigbeeOpenThread, Bluetooth Low Energy, Bluetooth Mesh, Proprietære, og Multiprotokoll.

– Fordelen ved Matter er at den etter hvert har fått et stort økosystem, som omfatter mange brukere og applikasjoner. Eksisterende Zigbee-baserte løsninger, for eksempel, virker ikke på tvers av økosystemet. Det gjør Matter, påpeker Maupin.

– Dessuten har tjenestetilbyderne begynt å ta til seg Matter. Det kan hjelpe standarden til en ledende posisjon, avslutter han.

Powered by Labrador CMS