Silicon Labs:

Utviklingskortet i midten og SoC med trådløs, energihøstende mikrokontroller til høyre.

Lanserer sin første trådløse mikrokontroller med energihøsting

Silicon Labs har lansert sin første trådløse mikrokontroller optimalisert for energihøsting og jobbet med den belgiske PMIC-leverandøre e-peas om «skjold» for deres utviklingssett.

xG22E-familien er den første fra Silicon Labs som støtter lave strømforsyninger fra energikilder som solenergi og termisk energi. Familien består av BG22E, MG22E og FG22E annonsen støtter Bluetooth Low Energy (LE), 802.15.4-basert eller Sub-GHz trådløs for batteri- og batterifrie design.

For å hjelpe produsenter med å bygge en komplett løsning for energihøsting, samarbeider Silicon Labs også med e-peas, og utvikler to energihøstingsskjold for det energioptimerte xG22E Explorer-settet.

xG22E Explorer-settet lar utviklere tilpasse periferiutstyr og feilsøkingsalternativ som passer best til en applikasjon og få svært nøyaktige målinger for å bedre bygge applikasjonene og enhetene sine med energihøstingsskjoldene.

Energihøstingsskjoldene er innstilt og optimalisert for forskjellige energikilder og energilagringsteknologier. Ett skjold bruker e-peas AEM13920 dual-harvester, som lar den trekke energi samtidig fra to forskjellige energikilder som innendørs eller utendørs lys, termiske gradienter og elektromagnetiske bølger uten å ofre energikonverteringseffektiviteten. Det andre samutviklede skjoldet er basert på e-peas’ AEM00300-skjold, og er dedikert til å høste kraft fra tilfeldige pulserende energikilder.

En sentral del av utformingen av xG22E-familien er høyhastighets lavenergi-kaldstart for applikasjoner som starter fra en null-energitilstand for å sende pakker og deretter raskt gå tilbake til dvale. En xG22E-enhet våkner på åtte millisekunder og bruker bare 150 mikrojoule, eller omtrent 0,003 % av energien som trengs for å drive en 60-watts ekvivalent LED-lyspære i ett sekund.

Andre momenter:

  • Energibesparende dyp søvn, rask oppvåkning reduserer oppvåkningsenergien med 78 % sammenlignet med andre Silicon Labs-komponenter.
  • Strømeffektiv energimodusovergang til jevn overgang inn og ut av energimoduser ved å dempe strømtopper eller innstrømming, noe som kan skade energilagringskapasiteten.
  • Flere alternativer for oppvåkning av dyp søvn, som RFSense, GPIO og RTC vekkekilder fra den dypeste EM4-dvalemodusen, er ideelle for utvidet lagring.

Bruk av energihøsting kan forlenge levetiden til battericellene i tingenes internett, og spare kostnader når du arbeider med millioner pos-batterier som må byttes. I visse lavstrømsapplikasjoner kan batteriet elimineres helt.

Som en del av lanseringen har Slicon Labs en ny Energy Harvesting-side

Powered by Labrador CMS