Innovasjon:

FAKTRY i samarbeid med Inission

Inission Løkken skal bidra med elektronikkompetanse i «oppstartsfabrikken» FAKTRY i Trondheim.

Publisert
FAKTRY er et samfunn som stiller ressurser og nettverk til disposisjon for bedrifter som utvikler maskinvare.

FAKTRY og Inission Løkken inngår nå et omfattende samarbeid, går det frem av et facebookinnlegg fra FAKTRY.

– Våre medlemmer får nå tilgang til kunnskap og kompetanse fra en av de mest avanserte og profesjonelle elektronikkprodusentene i Trøndelag, om ikke Norge. Med sertifisering for produksjon innen både space-tech og med-tech, i tillegg til erfaring med pre-compliance vil de bidra til at veien mot industrialisering blir enklere for våre gründere, skriver de, og fortsetter:

– Vi ser frem til å se hvordan våre bedrifter vil vokse og dra nytte av dette, og til et godt og gjensidig samarbeid. I tillegg kommer de inn med en genuin interesse for å bidra til utvikling og vekst, uten å sette forbehold om at produksjon må foregå hos dem, da er vanskelig å se at dette samarbeidet ikke skal føre til suksess.

Daglig leder Erik Dragset hos Inission Løkken beskrever det som et spennende samarbeid med FAKTRYs verden av nyskaping. – FAKTRY legger til rette for oppstartsbedrifter som har hardware som fokus, og med vår kunnskap og veiledning innenfor industrialisering og NPI må dette være en perfekt match, skriver han. – Fremover vil vi være til stede både på IoT-lab og kontor for medlemmer og alumni som ønsker bruke oss.

FAKTRY ble etablert på grunn av plassmangel for (oppstarts)bedrifter sentrert rundt hardware. Hensikten er å skape et unikt arbeidsområde som spesifikt imøtekommer behovene til maskinvareinnovatører. Lokalene er blitt utstyrt med viktige verktøy som 3D-printere og elektronikklaboratorier, ressurser som er tilgjengelige for medlemmene.

Powered by Labrador CMS