Skjermteknologi:

Sikrere skjermer for elbilladere

Microchip med ny familie Maxtouch skjermkontrollere med ekstra sikkerhetsfunksjoner for utendørs betalingssystemer med berøringsskjermer.

Publisert Sist oppdatert

I takt med det økende antall elektriske kjøretøy (EV) på veiene, må den nødvendige ladeinfrastrukturen utvides for å møte den økte etterspørselen. Å legge til kredittkortbetalingsalternativer til elbilladere er i ferd med å bli en standard praksis i mange land – og er et mandat i EU – og ladere må oppfylle sikkerhetsstandardene for betalingskortindustrien (PCI). For å hjelpe designere av elbilladere med å beskytte betalingsarkitekturene sine, har Microchip Technology lansert MXT2952TD 2.0-familien med sikre berøringsskjermkontrollere.

Typiske berøringsaktiverte menneske-maskin-grensesnitt (HMI) og radiofrekvensidentifikasjon (RFID) kombinerte betalingssystemer er sårbare for hackingangrep via ondsinnede programvareoppdateringer eller man-in-the-middle-angrep når en bruker taster inn sitt personlige identifikasjonsnummer (PIN) på berøringsskjermen. Fysiske mesh-barrierer og sensorer brukes ofte rundt disse integrerte kretsene (ICer) for beskyttelse mot hacking. Konstant reflashing av programvare og tilbakestilling av enheter brukes for å beskytte programvareintegriteten.

MXT2952TD 2.0-familien er ifølge Microchip designet for å kryptere berøringsdata og kryptografisk autentisere programvareoppdateringer for å minimere risiko og oppfylle PCI-sertifiseringsstandarder. Når RFID-leserens IC og berøringsskjermkontrolleren er på forskjellige kretskort, er det spesielt vanskelig og kostbart å bygge fysiske barrierer for hackingbeskyttelse. Innvevd fastvare på MXT2952TD 2.0 gir en lettere implementerbar løsning for produsenter av elbilladere for å forbli i samsvar med sikkerhetsforskrifter og unngå kostnadene ved å legge til en andre, kostbar betalingsmodul med berøringsskjerm til laderen, hevdes det.

I tillegg til elbilladere skal MXT2952TD 2.0 familien være godt egnet for de fleste ubetjente utendørs betalingsterminaler som parkometere, billettmaskiner og andre typer salgssteds- (POS) systemer. 2952TD 2.0 er spesifikt optimalisert for 20" skjermstørrelser, og søsterkomponenten, MXT1664TD, er tilgjengelig for 15,6" skjermstørrelser.

Powered by Labrador CMS