Mikrokontroller:

Enkel integrasjon av innvevd sikkerhet

Den nye familien med mikrokontrollere i mellomklassen lover høyere sikkerhetsnivå og fleksibilitet. Microchips PIC32CK 32-bit mikrokontrollere kommer med Hardware Security Module.

Ny lovgivning trer i kraft i 2024, og setter strengere krav til cybersikkerhet på alt fra forbrukerrettede IoT-enheter til kritisk infrastruktur. Å oppfylle disse nye sikkerhetskravene fra et produkt- og forsyningskjedeperspektiv kan være komplekst, kostbart og tidkrevende. For å gi utviklere en innvevd sikkerhetsløsning som lar dem designe applikasjoner som oppfyller disse kravene, lanserer Microchip Technology den nye familien med PIC32CK 32-bit mikrokontrollere (MCUer) med et integrert Hardware Security Module (HSM) subsystem og Arm Cortex-M33 kjerne med TrustZone-teknologi.

PIC32CK SG er den første 32-bits komponenten på markedet som kombinerer sikkerheten til en HSM med TrustZone-teknologi, et maskinvarebasert sikkert privilegiemiljø. Integrasjonen av en HSM gir et høyt sikkerhetsnivå for autentisering, sikker feilsøking, sikker oppstart og sikre oppdateringer, mens TrustZone-teknologi gir et ekstra beskyttelsesnivå for viktige programvarefunksjoner. HSM kan akselerere et bredt spekter av symmetriske og asymmetriske kryptografistandarder, sann tilfeldig tallgenerering og sikker nøkkeladministrasjon.

Mikrokontrollerfamilien er designet for å støtte ISO 26262 for funksjonell sikkerhet og ISO/SAE 21434 for cybersikkerhetsstandarder. I tillegg har familien et bredt spekter av alternativer for å justere nivået på sikkerhet, minne og tilkoblingsbåndbredde basert på sluttapplikasjonens krav. Alternativene inkluderer opptil 2 MB dual-panel Flash og 512 KB SRAM, med ulike tilkoblingsmuligheter som 10/100 Ethernet, CAN FD og USB.

For produktforsyningskjeder som krever ekstra sikkerhets- og trygghetsbeskyttelse, for eksempel innen industrielt design, medisinsk utstyr, husholdningsapparater og forbruker-IoT-enheter, vil PIC32CK støttes med Microchips Trust Platform Design Suite for provisjonering som en tjeneste. Denne plattformen muliggjør sikker fabrikklevering av nøkler, sertifikater og IP uten å måtte avsløre disse hemmelighetene i forsyningskjeden.

Den 32-bit PIC32CK MCU-familien støttes av Microchips programvareplattformer inkludert MPLAB Harmony v3 og Trust Platform Design Suite. Familien støttes også av PIC32CK SG og PIC32CK GC Curiosity Ultra utviklingskort, inkludert EV33A17A og EV44P93A.

PIC32CK-familien er nå tilgjengelig for kjøp i høyvolum produksjonskvanta.

 

Powered by Labrador CMS