Test & Måling:

Morten Blomkvist har holdt på med T&M-kurs siden 1997 og undervist minst 2400 personer i løpet av denne tiden.

Kurs på vei siden 1997

Blomkvist AS er ikke bare salg av instrumenter fra Anritsu. En viktig del av virksomheten er også kurs knyttet til instrumentene han selger.

Publisert

Morten Blomkvist har drevet kursvirksomhet innenfor test og måling siden 1997/98 i Fåberg. Den gang hadde han også med seg Rolf Nilsen fra Telenor. – Kursene er viktig for å dra opp interessen og bruke utstyret riktig, slår han fast.

En av få

– Så vidt jeg vet, er jeg i dag en av få som reiser rundt og holder kurs i byer og hos kunder over store deler av landet, mener han, og legger til at han normalt er ute på veien hver fjerde uke. Men det hender også at det er «onsite»-kurs, som skjedde med nye Nasjonalmuseet i forbindelse med plassering av antenner.

Stort behov

– Det er et ganske stort behov for å lære å bruke instrumentet riktig, merker han. – Jeg ser også at det har kommet en del yngre folk i bedriftene, og de er like interessert i lære mer som bedriftene er det. Mange vil også ha kursbevis, og derfor får det et bevis på hva de har gått gjennom, forteller han.

Kun tavle

– Det er mulig jeg er gammeldags, men jeg bruker ikke prosjektor på mine kurs. For meg er en tavle mer intuitiv og antakelig bedre pedagogisk. For deltakerne er det viktig å gjøre notater for å få det inn i fingrene – og hjernen, understreker han. – Engasjement er viktig, og det merker jeg blir bedre.

Teori og praksis

Alle kursene er miks mellom teori og praktiske øvelser. Før lunsj er det teori, og etter blir det praktiske øvelser. – Du vet hvordan det er, etter lunsj kan det lett bli lukkøye hvis det bare fortsetter med foredrag. Men det har selvsagt noe med innlæring å gjøre også, sier han. Deltakerne oppfordres til å ta med egne instrumenter til denne delen.

Kurset mange

– Til nå har jeg vel holdt kurs for 2400 personer. Når det gjelder enkeltkurs er det ideelle 10 til 12 personer, både for å rekke over alle og oppnå bedre kommunikasjon, sier han og legger til at det er viktig at deltakerne spør underveis. – Ett spørsmål og svar kan alene hjelpe mange andre.

I etterkant av hvert kurs sender Blomkvist norsk bruksanvisning og manual med de viktigste funksjonene. – Det blir ikke absolutt alt som står der – det kan bli litt mye, avslutter han.

– Det er et ganske stort behov for å lære å bruke instrumentet riktig, merker Morten Blomkvist.

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS