Produksjon:

Programmerer industriroboter

Siemens integrerer Microsofts språkmotor Copilot i TIA Portal, programvareutviklingsmiljøet for PLS-programmering.

Snart kan det være kunstig intelligens som skriver koden som styrer og koordinerer maskiner, prosesser og roboter på fabrikkgulvet.

Siemens tror for eksempel at Industrial Copilot kan hjelpe hvis du ønsker å utvide kontrollen med nye konsepter som er etterspurt, som å integrere sensordata for å justere produksjonsprosessene.

Industrial Copilot kan generere kode i Ladder Logic, Function Block Diagrams og andre konvensjonelle programmeringsspråk som brukes på fabrikkgulvet. Koden brukes blant annet til å styre PLSer og lage brukergrensesnitt for berøringspaneler.

Industrial Copilot kan også svare på spørsmål om dokumentasjon og manualer på naturlig språk. Og den kan håndtere visualiseringer i WinCC Unified når du utvikler mer komplekse automatiseringsløsninger.

Siemens hevder å være den første til å bruke generativ AI for «ingeniørarbeid i industrielle miljøer».

Produktet vil kunne lastes ned fra Siemens Xcelerator-markedsplass denne sommeren.

TIA Portal er et programvareutviklingsmiljø for automatiseringsprosjekter. Den brukes til planlegging, koding, testing, simulering og igangkjøring.

Unikt for automasjonssystemer er styring av industrielle kommunikasjonsnettverk og simulering av automasjonssystemet før koden installeres for virkelig kjøring.

Powered by Labrador CMS