IoT:

– Med vår nye AI-baserte antenneplattform trenger du bare helt basis kunnskaper og opplysninger for å velge rett antenneløsning. Det gjør det mulig å designe antenneintegrasjonen tidlig i prosessen, og spare mye tid, sier utviklingsdirektør i Ignion, Aurora Andújar.

AI-drevet antenneintegrasjon

Ny løsning fra Ignion skal gjøre det enklere å integrere antenneløsning i designet ditt – helt uten antennekunnskaper.

Publisert

Det Barcelona-baserte firmaet Ignion har spesialisert seg på nyskapende løsninger for IoT-antenner, og har allerede levert antennekomponenter til millioner av enheter.

Antennedesign

Under Embedded World lanserte Ignion en ny brukervennlig, fritt tilgjengelig AI-drevet plattform for å forenkle design av antenneintegrasjon. Oxion vil spare utviklere av trådløse enheter for tid og kostnader ved å redusere risikoen involvert i designprosessen, hevder selskapet. Dette oppnås gjennom nøyaktig ytelsesforutsigelse og enhetstilpasset designveiledning, drevet av proprietære algoritmer som utnytter reelle erfaringer fra å ha utstyrt mer enn 50 millioner trådløse enheter.

Møter eksakte krav

Utviklere skal dermed ikke lenger være utelukkende avhengig av det som opplyses i statiske datablad, ettersom den nye plattformen, kalt Oxion, tilbyr en interaktiv, digital tvilling som matcher de eksakte enhetskravene.

Den AI-drevne plattformen kommer med klare designråd og anbefalinger for antennevalg.

Raskere integrasjon

Medgründer og utviklingsdirektør i Ignion, Aurora Andújar, forteller at løsningen er tatt frem for å akselerere integrasjon av deres antennesystemer, som er basert på en ikke-resonant teknologi. – Disse antennekomponentene kan utnytte kortarealet og har bedre karakteristikker enn tilsvarende produkter på markedet, hevder hun.

AI-basert

– Utfordringen for IoT-produkter ligger ofte i antennedesignet, og med vår nye AI-baserte plattform forenkler vi denne prosessen for kundene, sier Andújar. – Vi mener det er viktig å tenke antennedesign før man integrerer andre komponenter. Ellers kan man risikere at ting ikke virker, fremholder hun.

EU-støtte

Utviklingen av denne plattformen ble gjort mulig gjennom et tilskudd fra EUs Innovation Councils Accelerator-program. Ignion jobbet sammen med AI/ML-eksperter i Basetis, som bidro med sin ekspertise i å utvikle proprietære algoritmer, inkludert aktiv læring som driver den sanntidsbaserte resultatmotoren.

Trenger minimal kunnskap

Oxion er en utvidelse av Ignions Antenna Intelligence Cloud som ble lansert i 2022 og som ifølge Andújar skal kunne brukes hvem som helst, uansett nivå av RF-ekspertise. Interaktivt design og oppfyllelse av prosjektets RF-spesifikasjoner skal nå bli like enkelt som å «bygge med LEGO». Sanntids dra-og-slipp-funksjonalitet med umiddelbar tilbakemelding på ytelsen lar utviklere justere designet og bestemme antennekomponent, plassering, klaring og kretskortstørrelse. 

Skreddersydd

Så snart de er registrert, får brukerne skreddersydde anbefalinger for den spesifikke enheten som bygges, og Oxion fungerer som utvikler-copilot fra konsept til produksjon.

Når alt er klart for å bygge maskinvare, gir Oxion direkte tilgang til Ignions distribusjonskanaler for enkelt å skaffe materiallister umiddelbart. Flere prosjekter kan administreres av flere brukere og sammenlignes gjennom ett dashbord. – Resultatet er en risikofri designprosess som unngår endeløse prøving-og-feiltrinn og lar brukere få trådløs tilkobling rett første gang, avslutter Andújar.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS