Mikrokontrollere:

Ultra-laveffekt MCU

Renesas lanserer ny «startnivå» serie med mikrokontrollere – RA0 – med svært lavt effektforbruk.

Publisert

– Vi utvider nå den eksisterende RA-familien – mot den lavere enden av markedet, forteller markedsdirektør for IoT og infrastruktur i Renesas, Seraphin Bikek, som demonstrerer bruk av kretsen for oss under Embedded World.

– RA0-serien er utviklet helt fra bunn, og er nå industriens mest energigjerrige mikrokontroller, både i aktiv- og standby-modus, forteller Seraphin Bikek.

– RA0-serien er utviklet helt fra bunn, og er nå industriens mest energigjerrige mikrokontroller, både i aktiv- og standby-modus, forteller han. Dette skal være et lavkost alternativ rettet mot forbrukerelektronikk, mindre husholdningsapparater, industrielle styresystemer og bygningsautomatisering, blant annet.

Den 32-bits MCUen er basert på den 32 MHz Arm Cortex-M23 prosessoren. Strømforbruket er oppgitt til kun 84,3 μA/MHz i aktiv modus og 0,82 mA i sovemodus. I tillegg tilbyr Renesas en Software Standby-modus i de nye MCUene som skal redusere strømforbruket med ytterligere 99 prosent til minimale 0,2 µA. En høyhastighets innebygd Oscillator (HOCO) skal sørge for hurtig oppvåkning (1,6 μs).

– Komponenten har en rekke nyttige grensesnitt, og kan f.eks. styre en liten skjerm og vise sensormålinger, forklarer Bikek.

Renesas leverer nå den første gruppen i RA0-serien, RA0E1. Disse enhetene har et funksjonssett som er optimalisert for kostnadssensitive applikasjoner. De tilbyr ifølge Bikek et bredt driftsspenningsområde på 1,6V til 5,5V, slik at kundene ikke trenger en nivåskifter/regulator i 5V-systemer. MCUene integrerer også timere, seriell kommunikasjon, analoge funksjoner, sikkerhetsfunksjoner og HMI-funksjonalitet for å redusere kundenes stykklistekostnader. Et bredt utvalg av pakkealternativer er også tilgjengelig, inkludert en liten 3 mm x 3 mm 16-lednings QFN.

Komponentene inkluderer kritiske diagnostiske sikkerhetsfunksjoner så vel som et IEC60730-selvtestbibliotek. De tilbyr også sikkerhetsfunksjoner inkludert sann tilfeldig nummergenerator (TRNG) og AES-biblioteker for IoT-applikasjoner, inkludert kryptering.

– En stor fordel med disse produktene er at du kan skalere opp design med RA-familien i samme utviklingsmiljø – fra 16-pinns til 244 pinns mikrokontrollere, avslutter Bikek.Powered by Labrador CMS