Bilelektronikk:

Chiplets for bilelektronikk

Cadence i samarbeid med Arm for å starte et økosystem for såkalte chiplets, eller brikkebiter, til biler.

Publisert Sist oppdatert

Cadence Design Systems, Inc. har kunngjort et samarbeid med Arm om å levere en brikkebit-basert referansedesign- og programvareutviklingsplattform for å akselerere programvaredefinert kjøretøy- (SDV) innovasjon.

Referansedesignet, i første omgang for avanserte førerassistentsystemer (ADAS), spesifiserer en skalerbar brikkearkitektur og interoperabilitet for grensesnitt for å fremme bransjedekkende samarbeid, muliggjøre heterogen integrasjon og utvide systeminnovasjon, heter det i en pressemelding fra Cadence i dag.

Løsningen er konstruert og bygget med den nyeste generasjonen av Arm Automotive Enhanced-teknologier og Cadence IP. Den komplementære plattformen for utvikling av programvarestakker leveres som en digital tvilling av maskinvaren, som er kompatibel med programvarestandarden Scalable Open Architecture for Embedded Edge (SOAFEE). Denne skal gjøre det mulig å starte programvareutvikling før maskinvaren er tilgjengelig, og tillater påfølgende systemintegrasjonsvalidering.

Den kombinerte løsningen skal ifølge Cadence sette fart på både maskinvare- og programvareutvikling, og akselerere time-to-market.

Den økende utbredelsen av ADAS og SDV-er driver behovet for mer komplekse AI- og programvarefunksjoner, samt høyere nivåer av interoperabilitet og samarbeid i bilelektronikkens økosystem. Sammen med behovet for å raskt tilpasse 3D-IC-systemer for en mengde bilapplikasjoner, er brikkebiter en stadig mer attraktiv løsning. Det er imidlertid avgjørende at brikkebiter fra forskjellige IP-leverandører fungerer sømløst sammen. I tillegg nødvendiggjør det raske tempoet i bilutviklingen at 3D-IC-systemutviklere har en programvareutviklingsplattform som kan «flyttes til venstre» – altså tidligere – i prosessflyten mens IP-en og brikkene fortsatt blir utformet.

Den nye løsningsarkitekturen og referansedesignet gir en standard for interoperabilitet for grensesnitt mellom brikkebiter, og dekker et kritisk industribehov. Cadences komponenter til løsningen inkluderer:

• Helium Virtual og Hybrid Studio for rask etablering av virtuelle og hybride plattformer og Helium Software Digital Twin for å støtte distribusjon i stor skala for programvareutviklere

• I/O IP-løsninger for industriledende grensesnitt og minneprotokoller, inkludert Universal Chiplet Interconnect Express (UCIe) for høyhastighets brikkebit-til-brikkebit-kommunikasjon

• Omfattende IP-portefølje for dataprosessering inkludert avansert AI-løsning, Neo nevral prosesseringsenhet (NPU) IP, NeuroWeave programvareutviklingssett (SDK) for maskinlæringsløsninger (ML) og avanserte DSP prosesseringsløsninger.

 

 

 

Powered by Labrador CMS