DC/DC-omformer med intelligent strømdeling

Integrert USB-port kraftforsyning skal redusere komponentantall og forenkle strømdeling i 65 W hurtigladere.

Publisert

Silanna Semiconductor har lansert det de kaller verdens første buckomformerkrets med intelligent strømdeling.

Den nye DC/DC-omformeren SZPL3002A har en innebygd USB PD/FC portkontroller og skal ifølge produsenten redusere antall komponenter som trengs betydelig for å implementere 65 W hurtiglader- og adapterapplikasjoner med opp til fire porter.

ICen kombinerer en høyeffektiv synkron buckomformer med en avansert portkontroller i en enkelt QFN-pakke, som kun måler 5 mm x 5 mm.

Komponenter er bygget på selskapets høyfrekvens lastpunktbaserte DC/DC-omformerteknologi med bredt spenningsområde, og som kan operere med effektivitet på mer enn 98%. Den integrerte portkontrolleren skal tilby full støtte for USB PD V3.0 Type C grensesnitt og QC2.0/3.0/4.0/5.0 støtte for Type A/C forbindelser.

Med strømdeling og rebalanseringsfunksjonalitet for porteffekten på tvers av to, tre eller fire porter, skal kontrolleren sikre at porteffekten tilpasses behovet til en spesifikk enhet, uavhengig av når forbindelsen er gjort.

- Denne kraftkomponenten er verdens første til å implementere intelligent strømdeling ved bruk av en helintegrert USB-PD-kontroller, samt MCU- VCONN kabelkommunikasjonsprotokoll i en meget effektiv DC/DC buckomformer, sier CEO Mark Drucker i Silanna Semiconductor, som forklarer at komponenten er bygget rundt deres fleksible Anyport-arkitektur.

Komponenten har også fem valgbare, forhåndsbestemte kraftkonfigurasjoner, slik at kundene kan bruke en komponent på tvers av flere produktdesign.

Noen egenskaper:

Valgbar svitsjefrekvens: 667kHz til 2MHz

3,3 V til 21V utgang ved 3,2 5A (dekker PD + PPS)

7 V til 27 V inngang

41mohms øvre FET, 38mohms nedre FET

Valgbart strømsparingsmodus

Valgbar myk oppstartstid

I2C buss

Powered by Labrador CMS