Strålingsherdet F-RAM fra Infineon

Infineon Technologies lanserer det de hevder er romindustriens første strålingsherdede, Ferroelektrisk RAM (F-RAM) med serielle grensesnitt for ekstreme miljøer.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

De nye komponentene er mer energieffektive enn ikke-flyktige EEPROM og serielle NOR Flash-enheter for romapplikasjoner, sier selskapet i en pressemelding.Tillegget av en QML-V-kvalifisert F-RAM til Infineons minneportefølje gir fordeler som «nær uendelig utholdenhet, umiddelbar ikke-flyktig skriveteknologi og over 100 års datalagring tilgjengelig for romapplikasjoner». Som en direkte erstatning for seriell NOR flash og EEPROM, er strålingsherdet (rad hard) F-RAM ideell for datalogging av driftskritiske data, telemetrilagring og kommando- og kontrollkalibreringsdatalagring. De kan også lagre oppstartskode for mikrokontrollere, FPGA og ASIC.

Serien støtter industristandarden Serial Peripheral Interface (SPI)-protokollen som brukes i økende grad i satellitt- og romapplikasjoner og støttes nå av flere leverandører.

2 Mb F-RAM med SPI er den første i familien med 10 billioner lese/skrive-sykluser og 120 års dataoppbevaring ved 85°C, ved et driftsspenningsområde på 2,0V til 3,6V. Den laveste driftsstrømmen er maksimalt 10 mA, med en programmeringsspenning på beskjedne 2V.

F-RAM’ene er også egnet for flyelektronikk og andre applikasjoner som krever militære standardtemperaturgrader fra -55°C til 125°C. Ytterligere funksjoner inkluderer et lite fotavtrykk med 16-pinners keramisk SOP-kapsling. De DLAM QML-V-kvalifiserte enhetene har overlegen strålingsytelse på:

Det første familiemedlemmet er tilgjengelig nå, melder produsenten.

Mer informasjon: www.infineon.com/hirelmemory

Powered by Labrador CMS