Nordic Semiconductor:

Fjerde generasjon Bluetooth LE SoC

Den nye nRF54H20 er Nordics fjerdegenerasjon multiprotokoll systembrikke og skal danne grunnlag for en ny bølge av «revolusjonerende» IoT-produkter.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Semiconductor styrker sin posisjon innen laveffekt trådløse systembrikker (SoC) når de i dag kunngjør den første lanseringen i sin fjerde generasjon av multiprotokoll SoC nRF54H20.

nRF54-serien utvider selskapets satsing på Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE), og følger Nordics prisbelønte nRF51-, nRF52- og nRF53-serier, og introduserer en innovativ ny maskinvarearkitektur produsert på GlobalFoundries 22FDX prosessnode. nRF54H20 tilhører nRF54H-serien, "H"-grenen til den bredere nRF54-serien.

Med mulighet for å støtte Bluetooth 5.4 og fremtidige Bluetooth-spesifikasjoner, pluss LE Audio, Bluetooth-mesh, Thread, Matter og mer, vil nRF54H20 ifølge Nordic danne grunnlaget for en ny bølge av revolusjonerende IoT-sluttprodukter. Kombinasjonen av avanserte funksjoner vil muliggjøre komplekse sluttprodukter som tidligere har vært umulige.

- Flere tiår med trådløs ekspertise innen ultralave effekter er kombinert for å danne nRF54-serien," sier Svenn-Tore Larsen, administrerende direktør i Nordic Semiconductor. - Vår første SoC fra fjerde generasjon av Bluetooth LE-løsninger, nRF54H20, representerer ikke bare en betydelig milepæl for Nordic, men lar også Nordics kunder bygge sluttprodukter langt mer avanserte og effektive enn de vi ser i dag, hevder han.

- De første tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og Nordics kunder kan være trygge på at nRF54H20 bare er én SoC i et ambisiøst veikart for neste generasjons IoT-løsninger, som langt vil overgå deres forventninger, kommenterer Svein-Egil Nielsen, teknisk direktør og FoU-ansvarlig i selskapet.

nRF54H20 utnytter flere Arm Cortex-M33-prosessorer og flere RISC-V-tilleggsprosessorer. Prosessorene klokkes til opptil 320 MHz og hver prosessor er optimalisert for en bestemt type arbeidsbelastning.

Den dedikerte applikasjonsprosessoren har dobbel så mye prosessorkraft (2x CoreMark) som applikasjonsprosessoren i Nordics nåværende flaggskip, nRF5340 SoC. nRF54H20s dataressurser støttes av integrert minne som består av 2 MB ikke-flyktig minne og 1 MB RAM. SoCs høye integreringsnivå vil gjøre det mulig for utviklere å krympe designene sine ved å erstatte flere komponenter – for eksempel applikasjons-MCU, eksternt minne og trådløs SoC – med bare én svært kompakt enhet. I tillegg til avanserte kroppsnære produkter, smarthus-, medisinske- og LE Audio-applikasjoner, er nRF54H20 SoC en ideell løsning for applikasjoner som krever kompleks maskinlæring (ML) og støtte for sensorfusjon i kanten, heter det.

nRF54H20 har flere nye digitale og analoge grensesnitt, inkludert et eksternt minnegrensesnitt med høy ytelse (400 MBps), høyhastighets USB (480 Mbps), to I3C-periferikretser, en CAN FD-kontroller og en 14-bits ADC. Disse avanserte grensesnittene kommer i tillegg til mange andre analoge og digitale grensesnitt integrert på nRF54H20.

En helt ny, (ifølge Nordic) klasseledende multiprotokoll 2,4 GHz-radio skal sikre at nRF54H20 SoC er den første i verden som tilbyr -100 dBm RX-følsomhet når den mottar et 1 Mbps Bluetooth LE-signal. Kombinert med opptil 10 dBm TX-effekt, tilbyr nRF54H20 et rikelig tilkoplingsbudsjett for økt robusthet og lengre rekkevidde.

Strømforbruket for radio RX skal bare være halvparten av nRF5340. For applikasjoner som hovedsakelig er mottakere, som øreplugger og kroppsnær elektronikk, gir det lave energiforbruket mer kompakte batterier eller forlenget batterilevetid.

nRF54H20 hevdes å være en av de sikreste laveffekt, multiprotokoll SoCene på markedet. Sikkerheten er designet for PSA Certified Level 3, det høyeste nivået i Platform Security Architecture (PSA) Certified IoT-sikkerhetsstandarden. Systembrikken støtter videre sikkerhetstjenester som sikker oppstart, sikker fastvareoppdatering og sikker lagring. Den har kryptografiske akseleratorer som er herdet mot sidekanalangrep, og manipulasjonssensorer som oppdager et angrep som pågår og iverksetter passende tiltak.

- Den banebrytende nRF54H20 er en betydelig teknisk prestasjon. Det er en virkelig verdig etterfølger til nRF51-, nRF52- og nRF53-seriene våre, og vi forventer at nRF54-serien vår igjen vil ruske opp i det trådløse laveffektsegmentet, sier produktansvarlig Kjetil Holstad. – Det er ikke bare en evolusjon av vår trådløse SoC-linje, men en revolusjon. Vi ser frem til at kundene våre bruker nRF54-serien til å bygge den neste bølgen av avanserte og komplekse IoT-sluttprodukter, avslutter han.

Kampanje i april: Meld deg på Nyhetsbrev fra Elektronikk og vinn utviklingssett fra Nordic Semiconductor

Registrer deg og få Nyhetsbrev fra Elektronikk to ganger i uken - helt gratis! I tillegg er du med i trekningen om flotte premier fra Nordic Semiconductor. Følg denne linken for mer informasjon.

Powered by Labrador CMS