Innovasjon:

Smart låseløsning med NFC-låsebrikke.

Lagerløsning med NFC-lås

NFC-brikke fra Infineon muliggjorde smarte låser for selvbetjente lagerløsninger fra KISS.

Publisert Sist oppdatert

I mange sektorer er konvensjonelle nøkler raskt i ferd med å bli foreldet, en utvikling som nå har nådd markedet for selvbetjente lagere. Keep It Simple Storage (KISS), en USA-basert leverandør av moderne løsninger designet for å gjøre det enkelt å drive selvbetjente lagere, har gått over fra manuelle låser til helautomatiske og fjernstyrte systemer for sikker låsing. 

Med den NFC-drevne, batterifrie smartlåsløsningen fra Infineon Technologies AG, muliggjør utleieleverandøren nå sikker låsing for lagringsplasser med en smartlås, opplyser de to selskapene i en pressemelding.

KISS smartlåsesystem skal gjøre det mulig for eiere og operatører å bytte fra manuelle låser til smarte låser uten behov for nye tilleggskomponenter som batterier, Bluetooth eller kabler. Systemet skal videre muliggjøre umiddelbar feilsøking og ekstern problemløsning – en funksjon som ikke tidligere var tilgjengelig i denne bransjen. Disse funksjonene eliminerer vanlige utfordringer med selvlagring som auksjoner, tapte nøkler og utskifting av låser. Det eliminerer også behovet for operatører til å stille med vedlikeholdsteam døgnet rundt for individuelle låsehendelser.

Den smarte låsen er basert på Infineons NAC1080 mikrokontroller (MCU), en énbrikkeløsning med integrert H-bro for passive NFC-låseapplikasjoner.

Infineons NAC1080 integrerer både en H-bro og en energihøstingsmodul for å muliggjøre en smart aktuator i en énbrikkeløsning, med færre komponenter. Gjennom NFC-grensesnittet åpner NAC1080 MCU for direkte styring av en enhet via en smarttelefon, noe som betyr at flere lagerenheter kan administreres fra et KISS-låsesystem. I tillegg kan avanserte lokale- og skyfunksjoner utvides via mobilappen.

MCUen støtter ulike driftsmoduser og kan drives enten i passiv modus av NFC-feltet med energien høstet fra mobiltelefonen, eller gjennom en batteriforsyning i aktiv modus. NAC1080 har også en integrert AES128-akselerator og sann tilfeldig tallgenerator, som muliggjør datakryptering og dekryptering i et miljø med ultralavt strømforbruk. I tillegg til passive NFC-låseapplikasjoner, kan NAC1080 også brukes i applikasjoner som reservestrøm for aktive låsesystemer og NFC grensesnittkretser for elektroniske enheter, får vi opplyst.

 

Powered by Labrador CMS