Hvordan redusere utviklingstiden til et IoT-produkt?

Sponset artikkel: En av de mest tidkrevende prosessene i utviklingen av IoT-produkter er valg av komponenter og utformingen av CPU-infrastrukturen. Det er nødvendig ikke bare å passe inn i ønsket maskinvarestørrelse, men også å sørge for at alle komponenter er kompatible med hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Etter det er det nødvendig å bestille de nødvendige elementene, som, med den eksisterende globale mangelen på elektroniske komponenter, også kan være et reelt problem. Som et resultat av dette før starten av utviklingen, taper selskaper uker og måneder.

Den neste flaskehalsen, hvis vi snakker om tid, er selvfølgelig testing av enheten. Hele enheten og dens komponenter må testes grundig og må fungere i henhold til ytelsesindikatorene som er deklarert av produsenten. Verifikasjon og mulig feilsøking spiser ofte opp brorparten av tiden som er avsatt til utvikling. Hvordan kan vi da forbedre prosessen og redusere utviklingstiden uten å ofre kvaliteten?

Prøv å bruke ferdige SOM-er (system på modul). I tillegg til den åpenbare reduksjonen i tid for valg av komponenter, sparer valg av en ferdig løsning deg også for et behov for testing av kompatibilitets- og produktivitetsindikatorer. Ved ikke-krevende prosjekter kan SOM også bli grunnlaget, noe som vil redusere tiden til markedet betraktelig.

Hvilken SOM anbefaler vi?


liteSOM – ekstremt laveffektsmodul basert på ARM Cortex-A7 Core i.MX 6UltraLite-prosessor. Størrelsen er bare 67,6 mm x 26,5 mm x 3 mm. Den er utstyrt med 2GB eMMc og opptil 512 MB RAM, støtter Linux, har et høyt sikkerhetsnivå sikret av Crypto Engine, Tamper Monitor, Secure Boot, SIMV2/EVMSIM X 2, OTF DRAM Encryption. LiteSOM retter seg mot et bredt spekter av industrielle applikasjoner hvor prisfølsomheten til produktet er viktig. Innebygd SO-DIMM standard formfaktor vil være universell for flere prosjekter innen hjemme- og bygningsautomatisering, industriell automasjon, IoT, forbrukerelektronikk, måleporter, etc.

 

chiliSOM – ekstremt laveffektsmodul basert på ARM Cortex A8-prosessor og forhåndskonfigurert for Linux. Den lille størrelsen (40 mm x 40 mm x 3 mm), høye sikkerhetsnivåer og en rekke grensesnitt gjør det mulig å bruke den i en rekke prosjekter som HMI-paneler, industriell automatisering, forbrukerelektronikk osv. Den har 2x 10/100/1000 Ethernet, 2x USB2.0 OTG, 2x CAN, 6x UART, 2x McASP, 2x SPI, 3x I2C, 3x eHRPWM og ADC (12-bit, 8-ch). I tillegg har den en enkelt strømforsyning og et lavt nivå av varmeutslipp.

 

videoSOM – basert på ARM Cortex-A5 enkeltkjerne, opptil 900 MHz+ 28-bits DSP-kjerne, opptil 666 MHz er en perfekt løsning for digitale kameraer. VideoSOM er designet for å koble til opptil 4 bildesensorer samtidig og er perfekt for 360-kameraer. Den har en enkelt strømforsyning og sikrer energieffektiv videobehandling med lav varmespredning. Den muliggjør parallell, seriell, MIPI sub-LVDS/SLVS/HiSPi, videokoding til H.264- og H.265-format med ytelse opptil 5M@30fps og I2S og analog lyd. Et bredt spekter av tilkoblingsmuligheter og høy sikkerhet gjør den perfekt for sikkerhetskameraer, lyd- og videosystemer, ansiktsgjenkjenning, trådløse strømmekameraer, Human Interface-design og andre prosjekter knyttet til videobehandling. LGA256-formfaktoren gjør det enkelt å bygge inn i enheten uten tekniske problemer.

 

i.MX8M SOM – basert på ARM Cortex-A53- og Cortex-M4-kjerner har LPDDR4 opptil 32 GB RAM og eMMC 16 GB eller mer FLASH-minne. Den er perfekt for prosjekter som krever høykants datakraft. Den har doble uavhengige skjermgrensesnitt (MIPI, HDMI 2.0a), et dobbeltkameragrensesnitt og mer enn 20 lydkanalinnganger/-utganger hver 32-biter opp til 384 kHz. Vi anbefaler i.MX8M SOM for AI EDGE-datamaskiner, multimedia innebygde datamaskiner, IoT-gatewayer, industri- og hjemmeautomatisering.

Ved å bruke SOM i utviklingssyklusen din reduserer du ikke bare tiden til markedet for produktet, men reduserer også produksjonskostnadene betydelig. I tillegg garanterer vi teknisk støtte fra våre spesialister.

I mer enn 12 år av vårt arbeid som elektronisk designhus har vi testet forskjellige konsepter.

På noen prosjekter var bruken av SOM umulig, men på de der de ble brukt, registrerte vi en betydelig forenkling av produksjonsprosessen, færre feil og rettelser. Det er en feilaktig vurdering at bruk av SOM kun er hensiktsmessig for små prosjekter. Vi brukte Systems on Module i prosjekter av smarte målesystemer, for hjemme- og industriell automasjon, for et skybasert urbant lysstyringssystem og i mange andre prosjekter. Siden vår hovedspesialisering er helsyklusutvikling av IoT-prosjekter fra bunnen av, er det viktig for oss å optimalisere tiden på hvert utviklingstrinn, i tillegg er det ofte behov for å jobbe med et begrenset budsjett. I dette tilfellet kan bruk av moduler være en redning.

Trenger du hjelp til å velge SOM for ditt prosjekt eller du ønsker å bestille en komplett utvikling av et IoT-produkt, kontakt oss i dag.

Grinn Norge ved
TF Technologies
v/ Terje Fjeldvig
Tlf. 919 09 775
terje@tftechnologies.no
grinn-global.com

Powered by Labrador CMS