Etterutdanning:

Kurs i mikroelektronikk ved OsloMet
OsloMet tilbyr fra i høst et frittstående kurs i mikroelektroniske kretser og -systemer – en glimrende anledning til å friske opp eller utdype sine kunnskaper.

Har du fullført elektronikkgraden din for en stund siden og ønsker å holde deg oppdatert på de nyeste fremskrittene og teknikkene innen mikroelektroniske kretser og systemer? Er du en ekspert på området som trenger litt oppfriskning, jobber med et spesifikt elektronikkprosjekt og har spørsmål, eller er interessert i livslang læring? Da er dette 10 studiepoengs masterkurset ved OsloMet noe for deg!
Etterspurt spesialkompetanse

Kurset kommer på et meget betimelig tidspunkt. – Halvlederindustrien fortsetter å blomstre med økende strategisk betydning i Norge og Europa. Spesialkompetanse er presserende nødvendig for å drive den ustanselige veksten av prosjekter innen områder som CMOS-kretsdesign og -layout for blandede signaler, integrerte kretser (IC)-design og synteseflyter, samt tilnærminger som er vennlige for automatisert fabrikasjon og tolerante for variasjon og støy i enheter, påpeker koordinator ved avdeling for elektronikk og biomedisinske systemer, professor Olga Korostynska, som mener kurset vil være relevant for mange innen norsk halvlederindustri. Påmeldingen til høstens kurs åpner 1. juni.
Teori og praksis
Det nye kurset vil legge vekt på følgende innhold: Grunnleggende om mikroelektroniske systemer med vekt på CMOS-baserte byggeblokker og arkitekturer. Eksempler fra industriapplikasjoner i klasserommet fremhever primære digitale og analoge designmål som forsinkelse, effekttap, energi, ytelse, støyimmunitet, integrasjon, kostnad og robusthet. Den teoretiske læringen støttes av praktiske designoppgaver ved bruk av CAD-verktøy (Computer Aided Design). Kursprosjektet vil være innstilt på å maksimere læring basert på den spesifikke bakgrunnen til ulike prosjektteam.
Bygget på erfaring

Kurskoordinator Ali Muhtaroglu har både industriell og akademisk erfaring innen forskning og utvikling av blandede signal-IC. I løpet av sin over ti år lange periode i industrien jobbet han med mer enn tre generasjoner av mikroprosessorprodukter i høyvolum, energieffektive systemer og tilhørende automatiserte testflyter. Dette ble etterfulgt av nesten 20 år med akademisk undervisning, forskning og industrirådgivning om mikroelektroniske kretser og systemer. Som senior IEEE-medlem er han aktiv i å organisere profesjonelle konferanser om kretser og systemer. Han leder FoU-prosjekter på alle nivåer av mikroelektroniske systemer, og er tilgjengelig for videre samarbeid.