Kraftelektronikk:

UPS med litium-ionbatterier dobler levetiden

En ny UPS med litium-ionbatterier, spesielt designet for IT, kantsystemer (edge) og lette industriapplikasjoner, lanseres nå av Eaton.

Publisert

Energistyringsselskapet Eaton utvider sortimentet av litium ion-UPSer (uninterrupted power supply, eller uavbrutt strømforsyning) med sin nyeste enhet kalt 9PX.

9PX inngår i Eatons 9-serie bestående av énfasede, dobbeltkonverterende UPSer, og har en effekt på 6 kVa og oppgradert fastvare. En av fordelene til 9PX skal ifølge Eaton være at det er en «set and forget»-løsning. Du konfigurerer den, og så gjør den jobben sin uten at den krever noe mer.

UPSen kommer i både hylle- og tårnløsning, og har funksjoner som belastningssegmentering, fjernstyrt av/på og utgangsreléporter.

Sammenlignet med tradisjonelle VRLA-UPSer (Valve Regulated Lead Acid, eller blysyrebatterier), har litium ion-UPSen en rekke fortrinn:

  • Batterilevetid: En 9PX UPS med blybatterier har en gjennomsnittlig batterilevetid på 3 til 5 år. Litium ion-batterier øker levetiden til mellom 8 og 10 år.
  • Driftstid: 9PX litium ion UPS gir 2 til 3 ganger lenger driftstid ved full belastning sammenlignet med blysyrebatterier.
  • Vekt og fottavtrykk: En hylle (rack)-montert 9PX litium ion er 20 % lettere enn VRLA-løsninger, og en utvidet batterimodell (EBM) er 40 % lettere.
  • Garanti: 9PX kommer med 5 års garanti, mens blybatterienes garanti er 3 år.

– 9PX er spesielt designet for IT, kantsystemer og lette industriapplikasjoner. Den integreres sømløst med ledende HCI- og virtualiseringsplattformer, sier produktsjef i Eaton, Sami Hartikainen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS