Norautron:

I går ble det klart at Norautron må si opp 81 personer på grunn av Easee-saken.

Må si opp 81 ansatte

Salgsforbudet i Sverige som er innført av Elsäkerhetsverket får konsekvenser for ansatte, salgspartnere og produksjonspartnere. Easee har permittert ansatte og Norautron må si opp 81 av 100 som arbeidet på Easee-linjen .

Publisert Sist oppdatert

Av de rundt 325 ansatte hos Norautron i Horten, var 100 engasjert for å produsere laderne. 81 blir sagt opp, mens omtrent 20 blir omplassert til produksjonslinjer for andre kunder.

Prosessen startet

Helt siden 2018 har Norautron i Horten hatt en produksjonsavtale med Easee. Avtalen innebærer også prototyping, sammenstilling og logistikk- og servicetjenester for Easees smarte laderobot for elbiler.

Avtalen har dessuten vært et viktig bidrag til Norautrons eventyrlige vekst.

Vet ikke

– Grunnen til at vi går rett på oppsigelser og ikke permitterer er at det er et gitt regelsett vi må følge. Om vi skal permittere, må vi vite om dette er en midlertidig stopp eller ikke. Det vet vi ikke, forklarte administrerende direktør Øyvind Sedivy til Gjengangeren onsdag.

Nkom starter omfattende tilsyn

Nå starter Nkom tilsyn av Easee og andre ladere også i Norge i samarbeid med DSB.

John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nkom.

— Vi prioriterer å arbeide så raskt som mulig med denne saken, og vi vil starte med å gå grundig inn i vedtaket til Elsäkerhetsverket og all tilhørende dokumentasjon. I tillegg vil vi se om det finnes ytterligere dokumentasjon som er relevant for saken og Easee vil få anledning til å legge frem informasjon de ønsker. Resultatet fra gjennomgangen vil legge premissene for videre oppfølging, sier John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nkom, i en pressemelding.

– I tillegg til kontroll av Easee-ladestasjoner vil vi også kontrollere andre ladestasjoner med betydelig omsetning i det norske markedet. Dette arbeidet vil også starte umiddelbart, men på grunn av omfang og kompleksitet kan selve saksutredningen tidligst være ferdig i august, med etterfølgende saksbehandling av de enkelte sakene.

— Det er viktig både for selskapene vi skal føre tilsyn med og for befolkningen at de har tillit til kontrollen vi nå skal utføre. Det er kompleks dokumentasjon og avansert testing. Prosessen vil derfor ta tid, sier Velure.

Powered by Labrador CMS