Easee permitterer

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Salgsforbud kan gi store konsekvenser

Salgsforbudet i Sverige som er innført av Elsäkerhetsverket får konsekvenser for ansatte, salgspartnere og produksjonspartnere. Nå velger Easee å permittere ansatte.

Alle ansatte ble orientert om at en permitteringsprosess iverksettes på et allmøte klokken 9.00 fredag morgen. Hvor mange som rammes er på nåværende tidspunkt uvisst.

Vondt

– Menneskene er grunnverdien i selskapet vårt og det viktigste vi har. Dette gjør ulidelig vondt, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass i mange tiår fremover. Jeg skal kjempe for folkene mine ned til hver bidige krone. Reisen vår har bare begynt, og dette er en hump i veien, sier gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl i en pressemelding fredag morgen.

Jonas Helmikstøl, gründer og daglig leder i Easee.
Jonas Helmikstøl, gründer og daglig leder i Easee.

Skal bevise

Laderne er bare begynnelsen på økosystemet Easee skal bygge verden over.

– Hadde innovasjon vært enkelt, hadde alle gjort det. Vi har ett av de beste produktene på markedet, og når man innoverer møter man ulike typer utfordringer. Vi står midt i en turbulent situasjon, men våre ladere er tryggest, smartest og mest innovative. Det skal vi bevise. Vi kommer aldri til å gi oss for å skape en sikrere, smartere og grønnere fremtid for kommende generasjoner, sier Helmikstøl videre, og lover at Easee skal komme tilbake sterkere og at det er ingenting han vil mer i hele verden enn at alle ansatte skal jobbe for Easee i tiår fremover.

Dialog med mulige investorer

Selskapet har iverksatt en kapitalinnhentingsprosess og er i dialog med flere mulige investorer.

– Vi tror på det vi driver med, og vi skal komme oss gjennom dette. Vi er nå i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og vi har enda flere produkter klare innen kort tid. Vi har et enormt marked å mette, og det bare vokser og vokser. Vi har hatt en fantastisk vekst i Norge, og vi skal vokse minst like fort i alle andre land – hvor elbiler nå kommer i et forrykende tempo. De 700 000 solgte laderne er bare begynnelsen på en reise, et eventyr og et økosystem hvor det trengs smartere, sikrere og grønnere løsninger, sier Helmikstøl.

Turbulent

Det har vært noen svært turbulente uker i Easee etter at Elsäkerhetsverket tirsdag innførte et salgsforbud på bakgrunn av deres bekymringer rundt jordfeilvern. Easee er helt uenige i deres påstander, og har dokumentert sikkerheten i løsningene grundig – både teknisk og juridisk. Selskapet leverer i løpet av dagen i dag, fredag 17. februar, inn både en midlertidig forføyning og en anke. En midlertidig forføyning dreier seg om umiddelbarheten til salgsforbudet, og vil behandles innen kort tid. I etterkant av dette vil en ordinær ankeprosess startes.

Easee fremholder at det ikke er noen tvil rundt laderne, at de er helt trygge og alle kunder kan lade trygt.

Pårvirker produsenter

Øyvind Sedivy, Norautron.
Øyvind Sedivy, Norautron.

Helt siden 2018 har Norautron i Horten hatt en produksjonsavtale med Easee. Avtalen innebærer også prototyping, sammenstilling og logistikk- og servicetjenester for Easees smarte laderobot for elbiler.

Avtalen har dessuten vært et viktig bidrag til Norautrons eventyrlige vekst.

– Det er klart at dette vil få konsekvenser. Både salgsforbudet i seg selv og virkningen dette har i markedet vil føre til lavere salg, sier administrerende direktør i Norautron, Øyvind Sedivy til Vestiken24.no.

Sedivy utelukker ikke at det kan bli snakk om oppsigelser.

– Men det er for tidlig å si noe om dette nå. Vi har ikke kommet så langt i prosessen ennå, og før det eventuelt blir aktuelt å gå til det skrittet skal både fagforeningen involveres og de ansatte informeres. Nav må også koples på. Vi er opptatte av at alt skal gå riktig for seg, sier Sedivy.

Nkom trenger tid

John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nkom.
John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Nkom.

I en pressemelding onsdag sa avdelingsdirektør i Nkom, John-Eivind Velure, at de har mottatt informasjonen fra Elsäkerhetsverket, og trenger noe tid til å se hva det innebærer som helhet.

Videre heter det at «Elsäkerhetsverket sier i sitt vedtak at det ikke er umiddelbar fare for liv og helse ved å bruke produktene, men de har pålagt Easee å stanse salget og utbedre de feil de har påpekt. Easee har allerede varslet at de vil anke vedtaket.»

— Nkom er opptatt av at de produktene som selges i Norge er trygge, og vi vil følge saken i Sverige tett. Samtidig vurderer vi hvilke konkrete tiltak som er nødvendig å gjøre i denne saken, sier Velure.

Powered by Labrador CMS