Starten på en ny strategi:

Bildetekst: fra venstre: Olivier Nicollin, Per Häglund, Peter Åkesson.

Konnektorspesialist kjøper sin svenske distributør

Konnektorspesialisten Nicomatic SA kjøper sin svenske distributør Accurate etter et 20-årig samarbeid.

Publisert

Det franske selskapet Nicomatic SA har kjøpt opp sin svenske distributør Accurate. Dette skjer etter et langvarig samarbeid over 20 år.

Ifølge selskapet markerer denne eksterne veksten begynnelsen på en ny modell, der man utnytter det skandinaviske selskapets eksisterende konsulentkompetanse for å akselererer utviklingen av integrerte elektronikksystemer i samarbeid med et kraftig lokalt økosystem.

Sammenslåingen vil ikke bare gi løsninger til Nicomatics kunder, den vil også hjelpe dem med integrering gjennom en mer global tilnærming som involverer datautforskning, jobbtransformasjon, endringsledelse og Industri 4.0, heter det i en pressemelding fra Nicomatic.

Denne tilnærmingen skal oppmuntre til reindustrialisering, og inkluderer lokal produksjon og utvikling sammen med naboaktører – som en del av en åpen innovasjonsfilosofi. Hvis strategien lykkes i Sverige, vil den bli kopiert i Frankrike og i Nicomatics økosystem over hele verden.

Den 15. og 16. september møttes Nicomatic og Accurate-teamene i Stockholm for å feire fusjonen og ta fatt på de første forretningsmøtene som et samlet selskap.

Nicomatic (500 ansatte) er et fransk familiekonsern med 14 datterselskaper over hele verden. Det ledes av brødrene Olivier og Julien Nicollin. Det er kjent for sine connectorer som selges i industri- og romfartssektorer over hele verden. Selskapet fra Haute-Savoie trekker på sitt regionale økosystem for forskning og produksjon.

Accurate (30 ansatte), inkludert Accurate Nordic og Accurate Consulting, ble grunnlagt i 2003 og drives av Per Häglund og Peter Åkesson.

Powered by Labrador CMS