Telekom:

Forenkler test av 5G IoT- og private nettverk

Først ute med RedCap enhetsemulering – skal sette fart på kommersialisering av 5G IoT.

Publisert

Viavi Solutions Inc. lanserte i dag bransjens første Reduced Capability (RedCap) enhetsemulering for 5G-nettverkstesting, som skal muliggjøre ekte ytelsesvalidering for Internet of Things (IoT) og private nettverk basert på en ny klasse av enklere, rimeligere enheter, inkludert bærbare enheter, industrielle trådløse sensorer og videoovervåking.

Denne løsningen er basert på nettverkstestplattformen TM500 , ifølge selskapet brukt av flertallet av produsenter av nettverksutstyr for ytelsestesting av basestasjoner.

3GPP introduserte RedCap-enheter, også kjent som Broadband IoT eller NR-Light, i 5G NR Release 17. Disse mid-tier IoT-enhetene har gjennomsnittlige hastighets- og latenskrav, mellom avanserte brukstilfeller som Ultra Reliable Low Latency Communications (URLLC) og mindre krevende Low-Power Wide-Area (LPWA)-applikasjoner. Ved å gjøre dette, formaliserte 3GPP støtte for enheter som skal implementeres i nettverkskanten for IoT og Industri 4.0-applikasjoner.

Med tidlig valideringsarbeid fokusert på samsvar og nettverksemulering, hevder VIAVI å ha fylt et betydelig gap med tilgjengeligheten av RedCap-enhetsemulering. Basert på de allment aksepterte User Equipment (UE)-emuleringsmulighetene til TM500, gjør RedCap-enhetsemulering det mulig for utstyrsprodusenter å lage realistiske scenarier med tusenvis av slike enheter som fører trafikk.

Powered by Labrador CMS