AR i kundeservice:

«Ser» WiFi-signalene i hjemmet

Telia tar i bruk AR for å gi enda bedre personlig kundeservice – kan visualisere dekningen i et rom.

Publisert Sist oppdatert

Ved hjelp av utvidet virkelighet, eller «augmented reality» (AR), kan Telias utsendte servicefolk «se» WiFi-signalene i kundens hjem. Med helt spesielle AR-briller viser signalene seg som fargerike stolper i luften, og dermed kan man enkelt visualisere hvor i rommet dekningen er best.

– Dette åpner for helt unik og personlig kundeservice, og å bistå kundene med deres utfordringer med internett hjemme blir betydelig enklere og mer effektivt, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Ved å visualisere WiFi-dekningen kan vi på en helt ny måte hjelpe kundene til å finne den optimale plasseringen av utstyret og dermed best mulig nettopplevelse.

De aller fleste har erfart det: internett fungerer bedre i noen deler av hjemmet enn andre. Med dette verktøyet blir det enklere å finne ut hvor skoen trykker og løse utfordringene med dårlig innendørsdekning.

Fargerike WiFi-signaler

Telia Personlig Service er et tilbud til kunder i Oslo-området i første omgang, der Telia sender en servicemedarbeider hjem som kan hjelpe med oppkobling av tv og internett, og ikke minst opplæring i hvordan utstyret fungerer. Som en del av Personlig Service vil Telia nå som en pilot ta i bruk AR: ved utfordringer med innendørsdekning kan servicemedarbeiderne nå ved hjelp av utvidet virkelighet se WiFi-signalene som fysiske farger – enten røde, grønne eller gule «stolper» i luften. Dermed blir det tydelig hvor i rommet signalene er sterke og hvor de er svake.

Den California-baserte startupen BadVR står for løsningen, og Telia Norge har inngått samarbeid med dem. Med BadVRs software SeeSignal SW blir WiFi-signalene målt og beregnet for hele rommet. Denne programvaren i kombinasjon med Microsofts AR Headset Holo Lense 2 visualiserer hvordan WiFi-signalene sprer seg i rommet. Med AR-brillene kan Telia da se hvordan signalene endrer seg når man flytter rundt på rutere og Mesh-løsninger. Kundene vil enklere kunne se forskjellen selv og tilpasse seg hvordan dekningen er avhengig av hvor i leiligheten man befinner seg.

– Hvis vi fysisk kan se ved hjelp av grønne stolper at dekningen er mye bedre i det ene hjørnet av stua sammenlignet med det andre, kan vi tilpasse hvor vi plasserer utstyret eller hvor man oppholder seg når man bruker nettet sitt, sier Svendsen. – Dette er bare begynnelsen på hvor utvidet virkelighet kan ta oss, og vi gleder oss til å utforske mulighetene.

Om BadVR: BadVR | About Us

Hva er utvidet virkelighet?

Utvidet virkelighet (engelsk: augmented reality) er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd. Dette ekstra laget med informasjon erstatter ikke virkeligheten, men utvider den på en eller flere måter og gir et større bilde.

Powered by Labrador CMS