Studentpresentasjon ved NTNU.

NTNU satser på designkonkurranse

Kan man designe husholdningsapparater som pirrer luktesansen, hørelsen eller smaksløkene?

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Institutt for produktdesign ved NTNU har tatt utfordringen og har viet ett eget fag for studentene til den futuristiske designkonkurransen Electrolux Design Lab. Tema for årets konkurranse er design som stimulerer flere sanseopplevelser. Ved å innlemme Electrolux Design Lab i NTNUs obligatoriske undervisningsopplegg håper skolen å hevde seg i den knivskarpe konkurransen.

30 industridesignstudenter, som går andre året på sivilingeniørstudiet i produktdesign ved NTNU, utgjør klassen som i juni skal levere inn hvert sitt bidrag til den globale designkonkurransen Electrolux Designlab 2012. Konkurransen inngår i faget Produktdesign 4 – ”form and function".
Se mer om årets konkurranse her:


Electrolux Design Lab er en årlig global designkonkurranse, hvor industri- og designstudenter over hele verden inviteres til å presentere innovative ideer for fremtidens husholdningsapparater. I fjor mottok juryen hele 1300 bidrag fra studenter i over 50 land. Årets tema er design som stimulerer flere sanseopplevelser.

– Hvert år har vi også mottatt bidrag fra norske studenter, men disse har dessverre ikke nådd helt frem i konkurransen. Gjennom dette spennende prosjektet håper vi at norske studenter vil være med å sette sitt preg på jubileumsutgaven av konkurransen. Tema for årets konkurranse skulle gi gode forutsetninger for kreativ utfoldelse og vi er spent på resultatene, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.
André Liem, førsteamanuensis ved institutt for produktdesign ved NTNU, har stor tro på at deltagelsen vil styrke studentenes kompetanse på flere områder.

– Det er viktig at studentene har et mål i undervisningen, og at det ikke bare blir fokus på teori, men også at de blir utfordret på det praktiske plan.

Det får de gjennom deltakelse i denne konkurransen. Her vil de utfordres både kreativt og filosofisk i utviklingen av konseptet. Jeg har allerede sett flere bidrag som har potensial for å hevde seg i konkurransen, sier Liem.

Powered by Labrador CMS