Signalintegritet:

Ny samling i SI-forum

SI-forum arrangerer nytt møte om signalintegritet i elektronikkdesign 30. januar.

Publisert

Nytt arrangement i rekken av de populære fagmøtene tirsdag 30. januar kl. 17:00-20:00 (Dørene åpner kl. 16:30). Stedet er som vanlig STARTUPLAB, Gaustadalleen 21, 0349 Oslo

Seminaret er gratis, men arrangørene ønsker at du melder deg på her: https://www.facebook.com/events/741211231303272

Det blir enkel servering, type pizza e.l. så det er bare å komme rett etter jobb!

Foreløpig oversikt over foredrag:

Inge Høivik, Arrow Electronics: DDR5: Technical aspects, design and layout requirements Pitfalls.  Which tricks had been done to more than double the bandwidth from DDR4? Not only the frequency is increased.

Jan Pedersen, NCAB: PCB med høy kvalitet og pålitelighet – hva kreves? Fra vi startet å produsere flerlags PCB og fram til i dag har design, tetthet og funksjonalitet endret seg drastisk. Samtidig som vi bruker så og si de samme materialene og prosessene for å produsere kortene, stilles det i dag vesentlig høyere krav til prosesskontroll for å oppnå pålitelighet i en verden der man forventer helt andre ytelser enn man gjorde for en del år siden. Men hva skal til for å sikre høy pålitelighet på dagens PCB? Jeg skal prøve å besvare noe av dette ut fra hvordan kort produseres i dag og hvilke tester og kontroller som må til, og spesifiseres, for å sikre kvaliteten.

Torbjørn Viksand, CapExt AS: WaveExt – nytt verktøy for SI-simulering i 3D! Selve ideen bak WaveExt oppstod ved deltagelse på SI-forum, og en tidlig alfa av WaveExt ble presentert her i 2022. Programmet er et forsøk på å få til så nøyaktig simulering av SI som mulig. Det bruker en nyutviklet 3D simuleringsmotor, der målet er å lage noe som er så raskt og nøyaktig som mulig, samtidig som det er lett å bruke. WaveExt er nesten ferdigutviklet, og vi vil veldig gjerne høre hva SI-forum har å si.

Halvor Liland, Thales: Challenges we will meet in future Serial Bus Designs 10 Gbit/s plus Technology is advancing faster than ever, and interconnects move to high speed serial buses with bit rates from 10 Gbit/s and upwards. These bit rates make many new challenges for the hardware design engineer. This presentation, intended for system- and hardware development managers and hardware development engineers, will introduce these new challenges.

 

Powered by Labrador CMS