Bærbar medisinsk analyse

Roswell Biotechnologies og Imec har utviklet den første molekylær biosensorkrets for overvåking av smittsomme sykdommer, presisjonsmedisin og DNA-lagring. Alt kan gjøres på bærbart utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er amerikanske Roswell Biotechnologies som utvikler molekylære sensorbrikker og det belgiske forskningsinstituttet imec har kunngjort et partnerskap for å utvikle første kommersielt tilgjengelige biosensorbrikke med molekylær elektronikk. Disse brikkene er hjernen bak Roswell Technologies nye plattform for DNA-sekvensering, og som støtter presisjonsmedisin, molekylær diagnostikk, rask infeksjonssykdomstesting og lagring av DNA-data.

– Det er et stort behov for en ny generasjon av raske, rimelige, overvåknings- og diagnostiseringsverktøy. Noe som er gjort ekstremt tydelig i nåværende COVID-19-pandemi, sier Roswells konsernsjef Paul Mola. – Denne plattformen vil endre måten infeksjonssykdommer blir oppdaget på, med egenskaper som muliggjør rask screening av mange smittsomme sykdommer samtidig, eller mange virale stammer, med bærbare eller håndholdte enheter.

Roswell-plattformen skal være den første som støtter et komplett spekter av DNA-sekvensering og applikasjoner for biosensing. Dette inkluderer spekteret av tester som er nødvendige for påvisning og isolasjon av smittsomme sykdommer, som COVID-19, inkludert sekvensering, nukleinsyredeteksjon, antigen-påvisning og antistoffdeteksjon. Den skal også klare rask, komplett genomsekvensering i presisjonsmedisin, for behandling av kreft og andre sykdommer, så vel som å kunne lese enorme mengder digitale data som er lagret i DNA, som er tenkt som fremtiden for arkivering av data i global skala.

Forskjellen fra deres plattform og det som allerede eksisterer er at den kan produseres i CMOS-prosesser og blir dermed billigere. Imec har stått for utvikling av selve prosessteknologien, som blant annet gjør  at de kan bruke standardverktøy.

Imec og Roswell har fullført nøkkel-proof-of-concept-arbeid og er nå fokusert på endelig prosessutvikling. De første produktene forventes å være kommersielt tilgjengelig i 2021

Powered by Labrador CMS