Midlertidig stopp i Kina for Kitron

Myndighetene i Ningbo i Kina, har gjennomført en nedstenging i Zhenhai, ett av seks distrikter i Ningbo, på grunn av et utbrudd av COVID-19 i området.

Publisert Sist oppdatert

Kitrons produksjonsanlegg ligger i Zhenhai-distriktet, og selv om det ikke er kjente tilfeller ved Kitrons anlegg, ble produksjonen stanset 7. desember på grunn av restriksjonene. Produksjonsstansen forventes å vare i to uker.

Kitrons andre anlegg vil ikke kunne kompensere for produksjonsstansen i Ningbo.

Stansen vil også få betydning for de finansielle utsiktene: For 2021 har Kitron tidligere indikert utsikter til driftsinntekter på mellom 3 700 og 3 900 millioner kroner og en EBIT-margin mellom 6,8 og 7,1 prosent.

Det forventes nå driftsinntekter på mellom 3650 og 3750 millioner kroner, og driftsresultatet (EBIT) ventes å bli mellom 235 og 255 millioner kroner.

Selskapet kan imidlertid melde at etterspørselen er fortsatt sterk, som meldt i rapporte for tredje kvartal. Om noe har etterspørselsutsiktene styrket seg ytterligere, noe som underbygger positive utsikter for 2022, gitt at forsyningsproblemene gradvis blir mindre, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Powered by Labrador CMS