Sensorer:

Utvikler nøyaktig overvåking av luftkvalitet for smarttelefoner

Time-of-flight optisk sensor skal gjøre det mulig å presentere verdens første nøyaktige personlige luftkvalitetsmonitor og røykdetektor for smarttelefon.

Publisert

STMicroelectronics og Mobile Physics, en oppstart for programvareutvikling spesialisert i miljøfysikk, mleder nå om et samarbeid som gjør det mulig for smarttelefoner og andre enheter å måle hjemme- og omgivelsesluftkvalitet med en innebygd optisk sensor.

Denne løsningen er utviklet eksklusivt for STs flersonesensorer, som er mye brukt for funksjoner som autofokus for kameraer og tilstedeværelsesdeteksjon, og måler partikler i luften. Den skal ha en nøyaktighet som kan sammenlignes med spesialdesignede luftkvalitetsmonitorer, og Mobile Physics’ EnviroMeter-app fungerer som en personlig, bærbar miljømonitor og røykdetektor for å ivareta helse – og forbedre brannsikkerheten. Med STs lavstrømsteknologi, kan den fungere som «alltid på» for å gi konstant måling med minimal innvirkning på batterilevetiden, heter det i en pressemelding fra STMicroelectronics.

De to selskapene har integrert Mobile Physics' programvare og STs VL53L8 direkte time-of-flight (dToF) sensor på Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 smarttelefonplattform. Som vist på Qualcomm Snapdragon Summit 2023, skaper dette prosjektet verdens første smarttelefon med alltid på luftkvalitetssensor og røykdeteksjon.

Luftkvalitetssensorløsningen utviklet med ST er inkludert i Mobile Physics’ EnviroMeter Software Development Kit (SDK), som også gir data om temperatur, vind, nedbør, fuktighet, lysintensitet, UV- og støynivåovervåking. Sensorene kan oppdage partikler mindre enn 2,5 mikron og dermed gi brukerne mulighet til å beskytte helsen. Løsningen krever ikke tilleggsutstyr; en standard dToF-sensor og Mobile Physics-programvaren er alt som behøves.

Løsningen vil bli vist på Mobile World Congress 2024, på STMicroelectronics’ stand.

Powered by Labrador CMS