Beskytter mot omvendt utladning

En ny kontroller-IC fra Diodes skal forenkle ideell diode-emulering for bedre effektivitet i beskyttelseskretser for revers-utladning.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Diodes Incorporated har lansert en ideell diodekontroller for systembeskyttelse mot revers utladning. Ved å emulere en ideell diode gjennom å drive en P-kanal MOSFET ivaretar den nye kontrolleren DZDH0401DW lederisolasjonen som er nødvendig på høy side for å kunne blokkere strøm i feil retning, i systemer opp til 40V.

Kompakt størrelse og høy ytelse gjør at løsningen er optimalisert for bruk i batteridrevne elektriske verktøy og autonome husholdnings-/hageapparater (som f.eks. robotstøvsugere og -gressklippere).

Den skal også være egnet i andre applikasjoner, inkludert OR-ing likerettere som benyttes i utskiftbare og N+1 redundans kraftforsyninger for datasenterservere. Ved å kombinere DZDH0401DW med en MOSFET med lav på-motstand, vil designerne kunne dra nytte av betydelig redusert effektdissipering, sammenlignet med løsninger basert på Schottky-dioder, spesielt i høyeffekt applikasjoner.

En fullstendig revers utladningsbeskyttelse består av kontrolleren, en MOSFET og to motstander. DZDH0401DW er tilgjengelig i en SOT363 pakke (2,15 mm x 2,1 mm x 1 mm dimensjoner).

Powered by Labrador CMS