Infineon

Kompakt NFC-etikettkontroller med energihøsting

Ny NFC-etikett (tag)-kontroller fra Infineon integrerer sensor og energihøsting for kompakte, batterifrie og smarte IoT-løsninger.

NFC-baserte sensorkontrollere som kan høste energi er avgjørende for utviklingen av passive smartenheter som kan operere i et bredt spekter av IoT-applikasjoner. Med NGC1081 utvider Infineon Technologies sin produktportefølje av NFC-etikettkontrollere. Den nye komponenten er en enkeltbrikkeløsning som gjør det mulig å utvikle rimelige, miniatyriserte, smart kant databehandlings-/sensorenheter, heter det. Slike enheter kan kontrolleres og drives av mobiltelefoner, med potensielle bruksområder som spenner fra medisinske plaster og engangstestere til dataloggere, smarte termostater og sensorer.

Det nye produktet støtter en dobbel strømforsyningsfunksjon, slik at den kan operere i en passiv modus (batterifri) basert på energihøsting, eller i en batteridrevet modus, som fungerer som en selvstendig sensornode via en 3 til 3,3 V ekstern strømforsyning. I passiv modus kan hele sensorsystemet, inkludert kretsen og tilkoblede sensorer, hente strøm via energihøsting fra NFC-feltet til en mobiltelefon. Sammen med det naturlig galvanisk isolerte sensorgrensesnittet, åpner disse funksjonene opp for utallige muligheter for å skape mange innovative løsninger som ikke krever batterier og minimalt vedlikehold. Dette er spesielt nyttig for applikasjoner der strømforsyningen må være galvanisk isolert for å oppfylle sikkerhetskravene.

NFC-kontrolleren er basert på en lavenergi ARM Cortex-M0 mikrokontroller og integrerer flere nøkkelkomponenter. Disse inkluderer en NFC-frontend som er kompatibel med ISO14443 type-A-standarden og en motorkontrolldriver som bruker en H-bro-krets med en driftsstrømkapasitet på opptil 250 mA. NGC1081 har også en sensorenhet basert på en 12-bits SAR ADC med fire analoge innganger og en 10-bits DAC med én analog utgang. sensorenheten omfatter også en I2V-omformer og en integrert temperatursensor som gir en nøyaktighet på ±0,3 °C over temperaturområdet 0 °C til 45 °C og ±0,4 °C fra -20 °C til 0 °C og 45 °C til 85 °C.

Det er også mulig å lage programvaredefinerte funksjoner.

Den nye NGC1081 NFC tag-side kontrolleren for smart sensing-applikasjoner er tilgjengelig i en VQFN-32-pakke. Mer informasjon er tilgjengelig på www.infineon.com/ngc1081.

Powered by Labrador CMS