Mikrofonen som alltid lytter er utviklet av amerikanske Knowles. (Foto: Knowles.com)

Verdens første smarte mikrofon

Den lytter alltid og slår seg på fra hviletilstand hvis den hører noe interessant. Høres kjent ut, men her er det snakk om en mikrofon utviklet av Knowles og som hevdes å være verdens første med disse egenskapene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Å kunne utføre talekommando er nok et område det arbeides mye i. Men det krever at systemet alltid lytter, og det koster energi – særlig hvis man bruker en standardprosessor.

VoiceIQ fra Knowles skal være en løsning på dette. Den er smart og tilpasser seg til omgivelsesstøy og andre lydforhold i et rom.

For eksempel skal en bruker kunne rope kommandoer fra den andre siden av rommet: Mikrofonen våkner og lytter. Og er lyden interessant nok, «sparker» den til en tilkoblet prosessor slik at den kan analysere lyden.

 

Illustrasjon på lytteprosessen. (klikk for å forstørre bildet)

Den er integrert med Qualcomms kombinerte audio og Bluetooth-kretser CSR8670 og CSR8675 med app-prosessoren XAP2++, flashminne, USB med lading, audio-DSP-kjernen Kalimba og strømstyring. Seks mikrofoninnganger finnes i tillegg til seks kapasitive innganger for pekeskjerm.

Det hører med til historien at Knowles er leverandør av mikrofoner til Apples smartklokke.

Powered by Labrador CMS