OPTIGA TPM-familien fra Infineon er industriens første TPM (Trusted Platform Module) som tilbyr en fastvareoppdateringsmekanisme med en 256-bits nøkkellengde.

Kraftig sikkerhetsløsning godt egnet for kvanteprosessering

Infineon lanserer verdens første TPM med en PQC-beskyttet mekanisme for fastvareoppdatering.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kvanteprosessering forventes å ha en betydelig innvirkning på cybersikkerhet, spesielt på konfidensialiteten til krypterte data og på integriteten til digitale signaturer. For å møte disse utfordringene tar Infineon Technologies sikkerheten opp noen hakk med den nye OPTIGA TPM (Trusted Platform Module) SLB 9672, en sikkerhetsløsning med post-kvantekryptografi (PQC)-beskyttet mekanisme for fastvareoppdateringer ved hjelp av XMSS-signaturer.

Denne mekanismen motvirker trusselen om fastvarekorrupsjon fra angripere med tilgang til kvantedatamaskiner. TPM, standardisert og ut-av-boksen skal gi et solid grunnlag for sikker etablering av identiteten og programvarestatusen til PCer, servere og tilkoblede enheter, og for å beskytte integriteten og konfidensialiteten til data i hvile og under transport.

Infineons siste tillegg av OPTIGA TPM-familien er industriens første TPM som tilbyr en fastvareoppdateringsmekanisme med en 256-bits nøkkellengde, sammen med en ekstra sjekk basert på PQC. Med denne sterke oppdateringsmekanismen kan OPTIGA TPM fortsatt oppdateres hvis standardalgoritmene ikke lenger er klarert. Designet er konstruert for forbedret dataytelse med feilsikre funksjoner som motvirker effekten fra korrupt fastvare. For eksempel muliggjør innebygde feilsikre funksjoner TPM-fastvaregjenoppretting i henhold til NIST SP 800-193.

Denne TPM’en har også et utvidet ikke-flyktig minne for å lagre nye funksjoner som ekstra sertifikater og krypto-nøkler. Sikkerhetsevaluering og sertifisering utføres av uavhengige instanser i henhold til Common Criteria og FIPS-kravene. TPM oppfyller også fullt ut kravene til Trusted Computing Group (TCG) (TPM 2.0 standard versjon 1.59) og er sertifisert i henhold til den nyeste TPM 2.0 standarden.

Med en standardisert tillitsbase, samt ulike verktøy for å støtte designaktiviteter (programvare/demo-kort), kan TPM enkelt integreres med vertsprogramvare. Den støtter også de nyeste versjonene av Windows og Linux. Videre har brikken et utvidet temperaturområde på -40°C til +105°C. Infineon garanterer at den nye sikkerhetsbrikken er tilgjengelig i minimum ti år og tilbyr skreddersydd støtte og vedlikehold gjennom Infineon Security Partner Network (ISPN). Med denne langsiktige forpliktelsen kan kunder ikke bare stole på TPMs fortsatte tilgjengelighet, men også på Infineons støtte.

Mer informasjon er tilgjengelig på www.infineon.com/OPTIGA-TPM-SLB9672.

Powered by Labrador CMS