Kunstig intelligens:

Rask vekst for AI-brikker

Halvlederbrikker for kunstig intelligens (AI) kan nå markedsvolum på over 126 milliarder USD innen 2027.

Publisert

Ifølge Stocklytics.com, kan markedet for AI-brikker overstige 126 milliarder USD innen 2027.

Den raske veksten i AI-brikkeindustrien vil fortsette, ifølge Stocklytics.

I 2022 nådde inntektene fra kunstig intelligens-brikkemarkedet nesten 45 milliarder dollar, og 54 milliarder dollar i 2023. Dette understreket den raske ekspansjonen til AI-brikkeindustrien. Og det vil fortsette, ifølge ekspert:

– AI-brikker er det nye hete diskusjonsemnet i teknologibransjen, ikke minst når Intel planlegger å avduke en ny AI-brikke, Gaudi3. Dette truer med å kaste ut Nvidia- og AMD-brikker fra deres eget spill fremover, sier nettstedets finansanalytiker, Edith Reads, i en kommentar.

– Nvidia er fortsatt det dominerende selskapet innen AI-brikketyper. Imidlertid kan deres eksplosive markedsposisjon endre seg, gitt at mange nye selskaper viser interesse for kappløpet mot produksjon av AI-brikker, legger hun til.

Nvidia er fremtredende innen utvikling av brikker for kunstig intelligens etter å ha sett aksjen sin stige til forbløffende 230 % i 2023. Brikkene deres har nærmest oversvømmet markedet, og således sementert et monopolisert fotfeste for seg selv i AI-industrien. Openais ChatGPT bruker Nvidia GPUer, som er en annen grunn til at den får brorparten av markedsposisjonen. Hele historien og statistikken finner du her:

AI Chip Market Revenues to Surpass $126 Billion by 2027

 

 

Powered by Labrador CMS