Ny hybridkondensator varer lengre

Den nye ZTU hybridkondensatorserien fra Panasonic Industry representerer en evolusjon i levetid, rippelstrøm og temperaturtoleranse, hevdes det.

Publisert

Med basis i forbedringer i ytelsesspesifikasjonene til de populære ZT- og ZC-seriene med elektrolytiske polymerhybridkondensatorer, introduserer Panasonic Industry den nye AEC-Q200-kvalifiserte ZTU-serien, med de produsenten kaller “eksepsjonell” pålitelighet og robusthet for alle krevende bruksområder.

- ZTU-serien setter nye standarder med sine rippelstrøm- og kapasitansspesifikasjoner og garanterer pålitelig kretssikkerhet ved et av de høyeste temperaturområdene som for tiden er tilgjengelig på markedet, uttaler Hirofumi Maruyama fra Panasonic Industry Europe.

ZTU kommer med en merkespenning 25V~35VDC / 220 560 µF og en betydelig økning på 80 % i rippelstrømkapasitet sammenlignet med ZC-serien, og skal ha blitt utprøvd i 4000 timer ved 125°C og 135°C, og vil derfor være det et egnet valg der applikasjonen krever høy temperaturtoleranse og høy strømkapasitet, hevdes det.

Dette er svært relevant for et bredt spekter av bruksområder, som Maruyama oppsummerer: - Så vel som mange andre, kvalifiserer den for å bli brukt i DC/DC eller AC/DC frekvensomformere, robotikk, likeretterkretser - og spesielt for bilapplikasjoner der forholdene viser seg å være usedvanlig tøffe, sier han.

Apropos tøft: Panasonic Industry tilbyr også en vibrasjonssikker versjon av ZTU-kondensatorer i versjoner med både 8 mm og 10 mm diameter. Disse er i stand til å håndtere støt på opptil 30G, mens standardkomponentene også har en vibrasjonstoleranse på 10G.

Powered by Labrador CMS