Kraftelektronikk:

Optokoblere for applikasjoner med fartsproblemer

Nye komponenter tilbyr høy ytelse for kraftforsyninger med trege inngangssignaler og treg oppstart.

Publisert

Toshiba Electronics Europe GmbH lanserer fire optokoblere som skal løse problemer forårsaket av signaler med langsomme signalstignings- og falltider samt kraftforsyninger med treg oppstart.

Optokoblere bruker lysgivere og mottakere sammen med en lystransmitterende isolator for å gi en høy grad av elektrisk isolasjon i en liten pakke. Applikasjonene er brede og varierte, selv om en av de mest populære applikasjonene er programmerbare logiske kontrollere (PLS) som er avgjørende for å automatisere moderne fabrikker.

For å fungere korrekt, krever optokoblere inngangssignaler som samsvarer med en minimumsstigetid for å unngå uønsket svitsjing på utgangen. De fire nye optokoblerne (TLP2362B, TLP2368B, TLP2762B, TLP2768B) er i samsvar med IEC 61131-2 (Type 1) og gir hysterese for inngangsstrømterskelen så vel som for strømforsyningskretsen, noe som gjør dem egnet for bruk i miljøer med høy EMC-støy.

Med denne hysteresen innebygd i enheten sikres at utgangen vil opprettholde sin "høye" eller "lave" tilstand uten ekstra svitsjing. Innebygd hysterese skal videre eliminere behovet for eksterne kretser (som Schmitt-triggere) og redusere kompleksitet og kostnader.

Krevende applikasjoner som PLS krever optokoblere med dataoverføringshastigheter som overstiger de typiske nivåene på noen få Kbps. De fire nye fotokoblerne har en høyhastighetsforsterker med høy forsterkning som lar TLP2362B og TLP2762B støtte 10 Mbps, mens TLP2368B og TLP2768B støtter 20 Mbps. Dette muliggjør raskere kommunikasjon i sluttapplikasjoner.

 

Powered by Labrador CMS