Kraftelektronikk:

MOSFETs med temperatursensor

Infineon lanserer i disse dager ny CoolMOS S7T med integrert temperatursensor.

Publisert

Infineon Technologies AG lanserer nå sin nye CoolMOS S7T produktfamilie med en integrert temperatursensor for å forbedre nøyaktigheten i måling av overgangstemperatur. Integreringen av disse produktene har en positiv innvirkning på holdbarheten, sikkerheten og effektiviteten til mange elektroniske applikasjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

CoolMOS S7T skal være best egnet for solid-state relay (SSR) applikasjoner for forbedret ytelse og pålitelighet på grunn av sin gode RDS(on) og den nøyaktige, innebygde sensoren.

Siden SSRer er grunnleggende komponenter i ulike elektroniske enheter, kan kunder dra nytte av en superjunction MOSFET med en integrert sensor i samme pakke, på mange måter. Infineons tilnærming skal forbedre reléets ytelse og sikre pålitelig drift selv under overbelastningsforhold.

Den integrerte temperatursensoren skal gi opptil 40 prosent større nøyaktighet og ti ganger raskere responstid enn en standard uavhengig innebygd sensor plassert ved drain. I tillegg kan overvåkingsprosessen utføres individuelt i et multi-komponentsystem for forbedret pålitelighet.

Den nye løsningen skal muliggjøre optimal utnyttelse av krafttransistoren, noe som resulterer i forbedret ytelse og presis kontroll av utgangstrinnet. Sammenlignet med elektromekaniske releer, kan den totale effektdissiperingen forbedres opptil to ganger, mens dagens solid state triac-løsninger er mer enn 5 ganger mindre effektive, ifølge Infineon. Forbedret effektivitet og evnen til å håndtere høyere belastninger bidrar til å redusere strømforbruket og energikostnadene, mener de.

Powered by Labrador CMS