“Fenomenal” økning i levetid

Panasonic sparer ikke på superlativene når de nå lanserer et nytt polymerbasert alternativ til MLCC- og tantalkondensatorer – også for høyere temperaturer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Panasonic Industry hevder de går inn i en ny epoke ved å utvide deres utvalg av SP-Cap polymerkondensatorer med den nye temperaturmotstandige KX series – som skal kunne holde ut 5.500 timer i 125°C.

SP-Caps har ifølge selskapet vist seg å være et godt alternativ til flerlags keramiske kondensatorer (MLCC) og rene tantalkondensatorer.

Blant annet krever de mindre plass og færre komponenter på kretskortet og skal gi langt bedre ytelse, spesielt for moderne og komplekse lavprofil elektronikkenheter. Videre tilbyr de store kapasitansverdier på opptil 820 µF og rippelstrøm på 10,2 A(rms).

Med den nye KX-serien har selskapet forbedret den populære teknologien ytterligere, ikke minst i form av lang levetid og høy varmetoleranse.

Lav, typisk ESR på 9 mohm, høy kapasitans, lav profil og høy stabilitet bidrar til den lange levetiden på 5.500 timer ved 125°C, og dermed høy pålitelighet. Produktets egenskaper knyttet til fukt/varme – 1.000 timer ved 85°C og 85%RH – tilsvarende JX serien, gjør det egnet for utendørs anvendelser.

– Disse egenskapene kan komme til nytte i en lang rekke applikasjoner, slik som støyreduksjon eller spenningsutjevning i basestasjoner, nettver, servere, akseleratorer og industrielt utstyr, og understreker fordelene ved polymerteknologi i mange nye design, sier produktansvarlig Shahrokh Kananizadeh i en kommentar.

Powered by Labrador CMS