Kraftelektronikk:

Effektive kjerneløse omformere

Infineon lanserer silisiumisolatorer som skal gi raskere svitsjing med opp til 70 prosent lavere effektdissipering.

Publisert Sist oppdatert

Under Applied Power Electronics Conference (APEC) lanserte Infineon Technologies AG en ny produktfamilie med solid-state isolatorer som skal oppnå raskere og mer pålitelig svitsjing med beskyttelsesegenskaper som ikke er tilgjengelige i optikkbaserte solid-state reléer (SSR).

Isolatorene i EiceDRIVER-serien bruker kjerneløs transformatorteknologi og støtter 20 ganger større energioverføring med både strøm- og temperaturbeskyttelse som bidrar til høyere pålitelighet og lavere eierkostnader. De nye solid-state-isolatorene skal gjøre det mulig å drive portene til Infineons MOS-kontrollerte krafttransistorer OptiMOS og CoolMOS for å redusere strømtap på opptil 70 prosent av dagens solid-state-releer ved bruk av SCR (silisiumkontrollert likeretter) og Triac-brytere.

De nye isolatorene skal muliggjøre tilpassede silisiumreléer som er i stand til å styre belastninger på mer enn 1000 V og 100 A. Forbedret ytelse og pålitelighet gjør kjerneløs transformatorteknologi egnet for applikasjoner innen avansert batteristyring, energilagring, fornybare energisystemer, så vel som systemapplikasjoner innen industri- og bygningsautomatisering.

Sammen med Infineons CoolMOS S7 svitsj, muliggjør isolatordriverne svitsjede design med mye lavere motstand i forhold til optisk drevne solid-state-løsninger. Dette betyr lengre levetid og lavere eierkostnader i systemdesign. Som med alle solid-state isolatorer, tilbyr enhetene også høy ytelse sammenlignet med elektromagnetiske reléer, inkludert 40 prosent lavere strømstyrke og økt pålitelighet på grunn av eliminering av bevegelige deler.

Mer informasjon her: Infineon Solid State Relays and Isolators

 

Powered by Labrador CMS