Kraftelelektronikk:

DC/DCer med stor oppgradering

RECOM melder om flere produktoppgraderinger som skal bedre ytelsen til samme eller lavere kost.

Publisert

Mange modulære laveffekt DC/DC-er på markedet er designet for å passe manuell, lavkost montering, hvilket bare passer de enkleste kretsene med deres iboende ytelsesbegrensninger. RECOM hevder nå å ha brutt denne trenden, med lanseringen av drop-in-oppgraderinger til flere av deres populære produktserier, noe som skal ha gitt betydelige ytelsesforbedringer ved bruk av avanserte krets- og automatiseringsteknikker, men uten en prisøkning. Noen produkter vil sågar ha lavere kostnader enn tidligere versjoner for volumkjøp, hevder selskapet.

- Laveffekt DC/DC-er er endelig i stand til å utnytte de nyeste kretsteknikkene for avansert ytelse uten kostnadspåslag, ved å bruke vår avanserte og fleksible produksjonsautomatisering, sier produktsjef for DC/DC-linjene i RECOM, Matthew Dauterive.

Betegnet med et «K» suffiks inkluderer de nye produktene den allerede annonserte R-78K-xx-serien som er drop-in-erstatninger for tre-terminals lineære regulatorer, men nå med et bredere inngangsområde og flere alternativer for utgangsspenning. 0,5 A- og 1 A-versjonene skal ha mindre kapslingsstørrelser, lavere vekt og bedre effektivitet.

En annen lansering er den nye RKK-serien, en oppgradering til den eksisterende RKE- og RFMM-serien, i form av en 1W isolert SIP-7 DC/DC. RKK har nå lavere EMI, opererer opp til 105°C uten ytelsesreduksjon, den har kontinuerlig kortslutningsbeskyttelse og høyere effektivitet enn RKE-serien, og holder ytelsen ved lette belastninger. Eliminering av innstøping sparer kostnader og vekt /nesten halvert til bare 1,7 g), noe som bidrar til dens "grønne" identitet.

Det populære, regulerte RSO-produktet med 4:1-inngang har også blitt oppgradert til RSOK-serien som nå har 3kV/1min byrå-vurdert "grunnleggende" karakterisolasjon sammenlignet med 2k VDC/1 sekund "funksjonell" klasse, lavere isolasjonskapasitans ved 50pF, høyere driftstemperatur til 88°C uten reduksjon og ingen krav til minimumsbelastning.

Lignende forbedringer er gjort i RSE-serien med den nye RSK-RUW som har 3kVDC/1 minimum isolasjon, opp fra 2k VDC/1 sekund, 88,5 % sammenlignet med 79 % effektivitet, 8:1 inngangsområde sammenlignet med 4:1, lavere isolasjonskapasitans ved 50pF og drift til 85°C uten reduksjon, opp 10°C fra RSE-serien.

Et annet viktig nytt produkt er 3W SIP8 RS3K-Z-serien som oppgraderer RS3E-serien. K-versjonen har et 4:1 inngangsområde og 3kV «grunnleggende» isolasjon sammenlignet med 2:1 inngang og 3kV «funksjonell» isolasjon for E-serien. RS3K-Z har også et bredere driftstemperaturområde til +80°C uten reduksjon, lavere isolasjonskapasitans og bedre effektivitet.

Nye teknikker brukt i K-oppgraderingene inkluderer eliminering av potting (innstøping), synkron likeretting for høy effektivitet og planare transformatorer for automatisert montering med høy repeterbarhet.

Powered by Labrador CMS