Kabler og kontakter:

Brannsikkerhet i kontakter

Glødetrådtester for sikkerhetstesting av husholdningsapparater.

Publisert Sist oppdatert

Würth Elektronik har fått en serie kontakter kontrollert av Groupe SGS France. Plastisolasjonsmaterialene til elektromekaniske komponenter blir utsatt for glødetrådtester for å bestemme deres brannmotstand.

Testen skal lette IEC 60335-1-sertifisering for kunder som bruker disse kontaktene i elektriske apparater til husholdningsbruk.

Produsenter av forbrukerprodukter må sørge for at deres enheter ikke bidrar til å spre brann. Kravet fra standarden: Produktet skal tåle en glødetråd oppvarmet til 850°C og skal ikke produsere en flamme som varer lenger enn to sekunder når den utsettes for en 750°C glødetråd.

Testene er GWIT (Glow Wire Ignition Temperature – IEC 60695-2-13) for å bestemme antennelsestemperaturen ved hjelp av en testplate, GWFI (Glow Wire Flammability Index – IEC 60695-2-12) for å bestemme flammeoppførselen på testprøven og GWT (Glow Wire Temperature – IEC 60695-2-11) for å bestemme antennelsestemperaturen på den ferdige delen.

Følgende Würth Elektronik-komponenter er underlagt disse prosedyrene: THT-monterbare kontakter med 5,08 og 7,62 mm pitch (WR-FAST), skrueløse rekkeklemmer (WR-TBL3), og kabel-til-kort kontaktseriene WR-MPC3WR-MPC4 and WR-MPC5.

Powered by Labrador CMS