Test & Måling:

RapidWave4000 Advanced Automated Cable Tester image

Tester høyhastighetskabler

Nytt instrument skal gi komplett testdekning for elektrisk signalintegritet til rimelig pris for høyhastighets USB Type C, HDMI 2.1 og andre kabler.

Publisert

Teledyne LeCroy kunngjorde i går utvikling av en automatisert, avansert kabeltester som skal oppfylle de krevende produksjonstestkravene til USB Type-C, HDMI 2.1 og andre kabler med overføringshastigheter på opptil 48 Gb/s.

Den nye testeren utfører raskt alle nødvendige elektriske og signalintegritetstester for å sikre perfekte kabler hver gang, med lave forhåndskapitalutstyr og driftskostnader, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Den siste generasjonen av kabler som brukes til video, stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner og mobile enheter må overføre signaler som er to til fire ganger raskere, og levere fire ganger mer strøm enn tidligere generasjons kabler. Disse komplekse kablene må samtidig oppfylle strenge design- og produksjonskrav, og de krever nye typer tester for å sikre kvalitetsdataoverføring og null feil som kan forårsake skade på tilkoblede enheter. LeCroy hevder at ingen leverandører av testutstyr til nå har klart å møte de nye markedskravene for høyhastighets kabeltesting, noe som har resultert i at kabelprodusenter enten har testet høyhastighetskabler utilstrekkelig eller har måttet ty til spesialbygde testutstyrsrack som anvender kostbart og tregt utstyr for generell bruk, vanligvis brukt i designlaboratorier.

Kabeltesteren RapidWave4000 skal derimot møte behovene for omfattende, rask og kostnadseffektiv automatisert produksjonstesting av USB Type-C, HDMI 2.1 og andre høyhastighetskabler. USB Type-C-kabler støtter dataoverføring via standardene USB4, USB 3.2, DisplayPort 2.0, Thunderbolt 3 og Thunderbolt 4. RapidWave4000s produksjonsmodul skal raskt kunne utføre produksjonstester som kontinuitet, DC-motstand (DCR), hvilestrøm og E-markøravlesning (for USB Type-C-kabler) samt testing av tap ved signalintegritetsinnsetting.

Powered by Labrador CMS