IoT-prosessor:

Lanserer 64-bit MPU skreddersydd for IoT

Renesas’ RZ/G3S med forbedrede periferikretser – og kun 10 µW standbyeffekt og rask Linux-oppstart.

Publisert

Halvlederprodusenten Renesas Electronics Corporation lanserer i dag en ny 64-bit generell mikroprosessor (MPU), rettet mot IoT kant- og gatewayenheter som skal bruke betydelig mindre energi.

Som det siste tilskuddet til Renesas' RZ/G-serie med MPUer, er RZ/G3S designet for å møte de krevende kravene til moderne IoT-enheter, og tilbyr effektforbruk så lavt som 10µW (mikrowatt) i standby-modus og rask oppstart for Linux-operativsystemet.

Den nye MPUen kommer med et PCI Express-grensesnitt som muliggjør høyhastighetstilkobling med 5G trådløse moduler. I tillegg har enheten forbedrede sikkerhetsfunksjoner som sabotasjedeteksjon for å sikre datasikkerhet. Disse funksjonene gjør enheten egnet for IoT-applikasjoner som hjemmegatewayer, smartmålere og sporingsenheter.

RZ/G3S bruker en Arm Cortex-A55-kjerne som hoved-CPU med en maksimal driftsfrekvens på 1,1 GHz og to Cortex-M33-kjerner som sub-CPUer som opererer på 250 MHz. Brukere kan distribuere MPUs arbeidsoppgaver til under-CPUer, slik at enheten effektivt kan håndtere oppgaver som å motta data fra sensorer, kontrollere systemfunksjoner og administrere strømsystemer. Dette reduserer arbeidsbelastningen på hoved-CPU, noe som resulterer i færre komponenter, lavere kostnader og en mindre systemstørrelse, opplyser produsenten.

Komponentens nye strømstyringssystem er designet for å redusere strømforbruket til ekstremt lave nivåer – mindre enn 10 µW. MPUen støtter også DDR-selvoppdateringsfunksjon som gjør det mulig å beholde DRAM-data, samtidig som det muliggjør rask Linux-oppstart. Den raske oppstarten lar IoT-enheter, som ofte opererer i korte perioder om gangen, spare strøm og forlenge levetiden til batteridrevne enheter betydelig. Dessuten tilbyr enheten en standby-modus som kan opprettholde sub-CPU-drift på et effektnivå så lavt som 40 mW, og tilbyr fleksibiliteten til å optimalisere strømforbruket basert på de spesifikke driftskravene til hver applikasjon.

RZ/G3S er utstyrt med et bredt spekter av periferfunksjoner, inkludert Gigabit Ethernet, CAN, USB, samt PCI Express-grensesnittet. Ved å koble til med 5G kommunikasjonsmoduler kan enheten oppnå høyhastighetskommunikasjon på Gigahertz-nivåer.

Verdt å nevne er også at Renesas har kombinert den nye RZ/G3S MPUen med optimerte strømstyrings-ICer og klokkeprodukter for å utvikle en "Single Board Computer Gateway".

Her en oversikt over de forskjellige variantene av 64-bit mikroprosessorer fra Renesas:Powered by Labrador CMS