Utvikling

PikeOS støtter Matlab Simulink

Modelleringsprogramvaren Simulink er nå integrert med sanntidsoperativsystemet og hypervisor PikeOS. Simulink er en Matlab-utvidelse og egner seg for å lage teknisk-fysiske og økonomiske matematiske modeller. Disse kan deretter enkelt oversettes til programmeringsspråk via Matlabs Embedded Coder og deretter kjøres på PikeOS.

Publisert

Ved å kombinere de to teknologiene, har programvareutviklere av innvevde systemer muligheten til å designe applikasjoner som komplekse kretser, kontrollsystemer, flytmodeller, førerassistentsystemer og mange flere som trygt kan utføres i et blandet kritisk miljø, i følge SYSGO som står bak PikeOS.

Simulink er sikkerhetssertifiserbar, noe som gjør at man raskt kan lage sikkerhetskritiske applikasjoner, for eksempel flyelektronikk, bilindustri, jernbane, medisinske og industrielle applikasjoner.

PikeOS er forhåndssertifisert mot disse og andre industrisikkerhetsstandarder, og gir også beskyttelse mot cyberangrep gjennom sikkerhetsfunksjoner som Trusted Execution Environment, Secure Boot, Intrusion Detection og mange flere . PikeOS Separation Kernel (v5.1.3.) er sertifisert i henhold til Common Criteria-sikkerhetsstandarden, nivå EAL 5+.

Powered by Labrador CMS