Hovedkort med siste skrik i hybrid CPU-teknologi

I egen klasse: Nye µATX hovedkort fra Kontron med hybrid-CPUer, Big Little konsept, DDR5 minne og PCI Express Gen5.

Publisert

Kontron, kjent for å levere et stort spekter av IoT- og innvevde datamaskinløsninger, kommer nå med tre nye µATX hovedkort som støtter de siste 12. Generasjon Intel Core i prosessorene (LGA1700 med 125W TDP) og Intel Pentium/Celeron.

Dette er de første i en ny serie hovedkort som er utformet og produsert i Tyskland, bestående av Mini-ITX, µATX og ATX, som vil bli tilgjengelig senere i år. Den nye familien støtter også den nyeste DDR5 minneteknologien for best mulig systemytelse, PCIe Gen5 og ikke minst den nyeste Intel LAN generasjonen med 2,5 Gb Ethernet. Hovedkortene er utstyrt med to M.2-kontakter og integrert Intel TPM 2.0 for Windows 11-støtte. De har en 125 W CPU TDP inkludert konfigurerbar termisk designeffekt, der strømforbruket kan begrenses. I Intels hybride CPUer kan begge kjernene, som Atom og Core i, brukes sammen for enda høyere ytelse. De nye kortene vil være tilgjengelige fra juni.

Kontron vil også presentere de første hovedkortene på Embedded World i Nürnberg i slutten av juni 2022.

Langvarig tilgjengelighet

K3841-Q µATX industrielle hovedkort er utstyrt med det høyytelses Intel Q670E-brikkesettet med økt pålitelighet (Embedded Broad Market) og er designet spesielt for medisin, bank, industriell automatisering, laboratoriediagnostikk og videoovervåking. Kortet har tre LAN-grensesnitt, inkludert ett Intel 219LM Premium (støtte for nyeste administrasjonsfunksjoner) og 2 I225LM av den nye generasjonen med 2,5 Gb Ethernet. I tillegg er det fire COM-grensesnitt, fire PCIe, inkludert Gen5 og to x1, samt elleve USB-grensesnitt (USB 3.2 Gen2 samt Type C). K3841-Q µATX er tilgjengelig i syv år.

Bildeprosessering

K3842-Q µATX-kortet bringer bringer med seg brikkesettet Intel Q670 med omfattende administrasjonsfunksjoner og støtte for Intel Optane-minne. Dette gjør kortet spesielt egnet for integrering i avanserte stasjonære PCer eller for semi-industrielle applikasjoner, som for eksempel visningsstasjoner innen medisin. USB Type-C-portene og TPM 2.0 for Windows 11-støtte spiller også en viktig rolle her. Tilgjengeligheten er opptil fem år.

Ekstrakraft i PCen

For kostnadseffektive systemer med behov for den nyeste CPU-teknologien, er K3843-B µATX-varianten som skal være ideell for installasjon i kommersielle stasjonære PCer, så vel som semi-industrielle applikasjoner. K3843-B er utstyrt med B660-brikkesettet. Alle CPUer med opptil 125W TDP støttes. Funksjoner som cTDP, DDR5, fire DisplayPorts, fire PCIe Gen5-grensesnitt for høyere hastighet og mer båndbredde skal gi høy ytelse og funksjonalitet i allsidige applikasjonsscenarier. Tilgjengeligheten er tre år.

Powered by Labrador CMS