Innvevde systemmoduler:

Produksjonsklare moduler og utviklingssett

AMD åpner for mer innovasjon i nettverkskanten med nye Zynq-baserte Kria K24 systemmoduler (SOM) og startersett for motorstyring og digital signalbehandling.

Publisert

AMD lanserte i går sine nye Kria K24 System-on-Module (SOM) og KD240 Drives Starter Kit, de foreløpig nyeste tilskuddene til deres Kria-familie med SOM og utviklingssett.

Kria K24 SOM skal tilby energieffektiv prosessering i en liten formfaktor, og retter seg mot prisfølsomme industrielle- og komersielle kantapplikasjoner. En avansert pakketeknologi kalt InFO (Integrated Fan-Out) betyr at K24 har en utbredelse på halvparten av et kredittkort, samtidig som den trekke halve effekten av den større, konnektorkompatible Kria K26 SOM.

Sammen med startsettet KD240, en bruksklar motorstyringsbasert utviklingsplattform, får man en sømløs vei til produksjonsimplementering med K24 SOM, sier Chetan Khona.

– K24 SOM gir høy determinisme og lav latens for å drive elektriske motorer og motorstyringer som brukes i dataintensive digital signalbehandlings- (DSP) applikasjoner i nettverkskanten, sier produktansvarlig Chetan Khona. – Nøkkelapplikasjoner inkluderer elektriske motorsystemer, robotikk for fabrikkautomasjon, kraftproduksjon, offentlig transport som heiser og tog, kirurgisk robotikk og medisinsk utstyr som MR-senger og EV-ladestasjoner, legger han til.

– Sammen med KD240 Drives Starter Kit, en ut-av-boksen-klar motorstyringsbasert utviklingsplattform, tilbyr produktene en sømløs vei til produksjonsimplementering med K24 SOM, fremholder han: – Brukere kan kome raskt i gang, og akselerere tiden til markedet for motorstyrings- og DSP-applikasjoner uten å kreve FPGA-programmeringsekspertise, påpeker Khona.

– Systemarkitekter møter økende krav til ytelse og strømeffektivitet samtidig som kostnadene må holdes nede. K24 SOM leverer høy ytelse per watt i en liten formfaktor og huser kjernekomponentene til et innvevd prosesseringssystem på ett enkelt, produksjonsklart kort for rask time-to-market.

Ifølge Khona har mange fabrikker hundrevis av motorer som driver robotikk som håndterer samlebånd og annet utstyr. Det er anslått at rundt 70 % av det totale globale elektriske forbruket i industrisektoren er knyttet til elektriske motorer og motordrevne systemer. Som sådan kan selv en forbedring på bare 1 % i effektiviteten til et drivsystem ha en betydelig positiv innvirkning på driftskostnadene og miljøet.

K24 SOM har en spesialbygd Zynq UltraScale+ MPSoC-komponent, og det tilhørende KD240-startsettet er et FPGA-basert motorstyringssett til under 400 USD. KD240 skal gjøre det mulig for utviklere å begynne på et mer utviklet punkt i designsyklusen, og gir enkel tilgang for utviklere på startnivå sammenlignet med andre prosessorbaserte styringssett.

– K24 SOM er kvalifisert for bruk i industrielle miljøer med støtte for flere designflyter enn noen generasjon før den, fortsetter Khona. Dette inkluderer kjente designverktøy som Matlab Simulink og språk som Python, med sin omfattende økosystemstøtte for PYNQ-rammeverket. Ubuntu og Docker støttes også. Programvareutviklere kan også bruke AMD Vitis motorstyringsbibliotekene mens de opprettholder støtte for tradisjonelle utviklingsflyter.

Med lanseringen av Kria K26 SOM introduserte AMD den første App Store for kant-applikasjoner. Ved å introdusere KD240 Starter Kit, hevder AMD nå å være den første som tilbyr forhåndsbygde motorstyringsapper, som lar brukere lage energieffektive industrielle løsninger som er pålitelige, tilgjengelige og med avanserte sikkerhetsfunksjoner.

AMD tilbyr et eget Kria K24 webinar for interesserte.

Powered by Labrador CMS