Mikrokontrollere:

Renesas sampler første 22nm MCU

Har produsert sin første mikrokontroller basert på 22 nanometer prosessteknologi.

Publisert

Renesas Electronics Corporation kan ved å ta i bruk den nyeste prosessteknologien tilby kundene overlegen ytelse med reduserte kjernespenninger, skriver selskapet i en pressemelding.

Den avanserte prosessteknologien gir også muligheten til å integrere et rikt funksjonssett inkludert funksjoner som RF. I tillegg bruker den avanserte prosessnoden et mindre silisiumområde for samme funksjonalitet, noe som resulterer i mindre brikker med høyere integrasjon av periferikretser og minne.

Den første brikken produsert på den nye 22-nm-prosessen er en utvidelse av Renesas’ populære RA-familie av 32-bits Arm Cortex-M mikrokontrollere. Denne nye trådløse MCUen leverer Bluetooth 5.3 Low Energy (LE) med integrering av en programvaredefinert radio (SDR). Den skal således utgjøre en fremtidssikker løsning for kunder som bygger produkter med lang levetid. Enten under utvikling eller etter distribusjon, kan enhetene oppgraderes med ny applikasjonsprogramvare eller nye Bluetooth-funksjoner for å sikre samsvar med de nyeste spesifikasjonsversjonene.

Sluttprodukt-produsenter kan dra nytte av hele funksjonssettet til tidligere utgivelser av Bluetooth LE-spesifikasjoner. Enten de designer enheter for retningssøkende applikasjoner som bruker Bluetooth 5.1 Angle of Arrival (AoA) / Angle of Departure (AoD) funksjoner, eller legger til laveffekt stereolydoverføring til produkter ved å bruke Bluetooth 5.2 isokrone kanaler, trenger utviklere nå bare én enhet for å støtter alle disse funksjonene, heter det.

Flere produktversjoner er på vei.

Renesas prøveproduserer den nye komponenten til utvalgte kunder nå, med full markedslansering forventet i 4. kvartal 2023.

Mer informasjon om Bluetooth 5.3 LE-spesifikasjonen er tilgjengelig i et Renesas-blogginnlegg her: https://www.renesas.com//blogs/what-s-new-bluetooth-53-low-energy

Powered by Labrador CMS