Kantprosessering:

Ny i.MX 9-familie med kunstig intelligens

NXPs nye i.MX 95 familie med applikasjonsprosessorer skal gi sikrere, tryggere og skalerbare KI-klare kantplattformer.

Publisert

NXP Semiconductors lanserer i dag den nye i.MX 95 familien, det nyeste tilskuddet til deres i.MX 9 serie med applikasjonsprosessorer.

Den nye familien kombinerer prosesseringsintensiv Arm MaliTM-drevet 3D grafikk, en ny NXP-utviklet akselerator for maskinlæring, og høyhastighets dataprosessering. Tilsammen skal dette muliggjøre avanserte applikasjoner innen bilindustri, industri, nettverk, tilkobling, avansert menneske-maskingrensesnitt (HMI) og mer. I tillegg leverer i.MX 95-familien høyytelses trygghets- og sikkerhetsfunksjoner, utviklet i samsvar med ASIL-B og industrielle SIL-2 funksjonelle sikkerhetsstandarder og inkluderer en integrert EdgeLock sikker enklave.

Et kritisk krav for den neste bølgen av applikasjoner i nettverkskanten er avanserte prosesserings- og maskinlæringsevner, kombinert med høyhastighetskommunikasjon, for å bedre analysere miljøet og ta intelligente beslutninger lokalt. i.MX 95-familien er den første i.MX-applikasjonsprosessorfamilien som integrerer NXPs eIQ Neutron Neural Processing Unit (NPU) og en ny bildesignalprosessor (ISP) utviklet av NXP for å hjelpe utviklere med å bygge disse kraftige, neste generasjons kantplattformer.

i.MX 95-familien muliggjør maskinsyn gjennom sin integrerte eIQ Neutron NPU som en del av en visjonsbehandlingslinje for bruk med flere kamerasensorer eller nettverkstilkoblede smartkameraer. i.MX 95 SoC integrerer en NXP ISP som støtter et bredt spekter av bildesensorer for å muliggjøre maskinsynskompatible industri-, robotteknologi-, medisinsk- og bilapplikasjoner, alt fulgt opp av omfattende NXP-utviklerstøtte. En levende grafikkopplevelse for brukeren muliggjøres av Arm Mali GPU-funksjoner, som skaleres fra multi-display automotive infotainment-sentre til industrielle og IoT HMI-baserte applikasjoner.

Mulighetene i i.MX 95-familien inkluderer et flerkjerners applikasjonsdomene med opptil seks Arm Cortex-A55-kjerner, samt et uavhengig sikkerhetsdomene som består av høyytelses Arm Cortex-M7 og Arm Cortex-M33 CPUer, som kombinerer laveffekt, sanntid og høyytelses prosessering.

i.MX 95-familien er designet for å muliggjøre ISO 26262 ASIL-B og SIL-2 IEC 61508-kompatible plattformer, med det funksjonelle sikkerhetsdomenet som en kritisk funksjon for mange bil- og industriapplikasjoner. Plattformer basert på i.MX 95 tjener ifølge NXP til å sikre sikkerhetskritiske handlinger i et kjøretøy, som stemmeadvarsler, instrumentering og kameraer, oppfyller høye pålitelighetsstandarder satt av OEM-er for biler. På samme måte, i industrielle fabrikkautomatiseringsplattformer, kan det funksjonelle sikkerhetsdomenet bidra til å sikre at et industrielt kontrollsystem alltid vil gå tilbake til en forhåndsbestemt tilstand, selv når resten av systemet svikter.

Den neste generasjonen av edge-plattformer for Industry 4.0, domenekontrollere for bilkommunikasjon og IoT smarthusgateways vil dra nytte av det integrerte 10-gigabit Ethernet pluss to 1-gigabit Ethernet-porter, med TSN-funksjoner.

Å legge til trådløs tilkobling som Wi-Fi, Bluetooth LE, satellittradio eller 5G skal være enkelt takket være to uavhengige PCIe-porter, USB 3-port og integrerte BSP-nivådrivere for NXPs brede utvalg av trådløse tilkoblingsløsninger.

- Med ekspansive muligheter og robust prosessering vil neste generasjons plattformer basert på i.MX 95-familiens applikasjonsprosessorer være i stand til å behandle lokale data og nettverksdata på en sikker måte, skriver NXP i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS