Linux i kanten:

NXP med ny i.MX 91 applikasjonsprosessor

Sikker og energieffektiv i.MX 91 familie skal utvide Linux-kapabiliteten for tusenvis av kantapplikasjoner.

Publisert Sist oppdatert

NXP Semiconductors har nettopp lansert den nye i.MX 91-applikasjonsprosessorfamilien. I.MX 91-familien bygger på mer enn to tiår med utvikling av fapplikasjonsprosessorer for flere markeder, og skal levere en optimalisert blanding av sikkerheten, funksjonene og energieffektiv ytelse som kreves for neste generasjon Linux-baserte IoT og industrielle applikasjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

Fremvoksende protokoller som Matter, den interoperable, sikre tilkoblingsstandarden for fremtidige smarte hjem, eller ISO 15118-20-standarden for ladere for elektriske kjøretøy (EV), skaper vendepunkter for nye produktkategorier på tvers av IoT og industrielle markeder. Disse nye produktene er ofte avhengige av Linux, som gir utvidbarheten og enkelheten til programmeringsutviklere trenger for at applikasjoner skal utvikle seg, noe som forlenger produktets levetid.

NXPs i.MX 91-familie skal nettop gjøre det mulig for utviklere å raskt lage nye Linux-baserte kant-enheter, for eksempel hjemmestyringer, tilkoblede apparater, hjemmeunderholdning, industriell skanning og -utskrift, bygningskontroll, EV-ladere og medisinske plattformer.

Den nye prosessoren har en Arm Cortex-A55 som kjører på opptil 1,4 GHz; støtte for moderne LPDDR4-minne for å muliggjøre plattformens levetid og pålitelighet; dobbel Gigabit Ethernet for gateway- eller multi-nettverkssegmentstøtte; doble USB-porter; og den essensielle I/O-en for produkter i smartfabrikk, smarthjem, smartkontor, medisinsk utstyr, måling og kostnadsoptimerte system-på-modul-plattformer, heter det.

En integrert «EdgeLock» sikkert område skal ivareta avanserte sikkerhetsfunksjoner, som livssyklusadministrasjon, sabotasjedeteksjon, sikker oppstart og en forenklet vei til sertifiseringer.

Powered by Labrador CMS