Navngiver til prosjektet, rullestoltennisspilleren Dani Caverzaschi, demonstrerer WheelWay, et navigasjonssystem for rullestolbrukere som skal gjøre det enklere å finne fram i byer.

DANI vil gjøre livet bedre for bevegelseshemmede

I går kunngjorde Arrow Electronics sitt nye «Data Analytics & Network Innovation Project», ellers kjent som «DANI-prosjektet» som har til hensikt å forbedre livene til rullestolbrukere og andre med begrenset mobilitet.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet ble avduket på ChangeNOW, et tredagers internasjonalt toppmøte i Paris (19.-21. mai). Her er visjonære og ledende innovatører samlet og som deler sine innovasjoner og løsninger for å beskytte planeten og gjøre livet mer bærekraftig.

I sentrum av DANI-prosjektet står den 28 år gamle rullestoltennisspilleren Dani Caverzaschi, som ble født uten det meste av høyre ben og flere misdannelser på venstre ben. Dani spiller på Det internasjonale tennisforbundets (ITF) Wheelchair Tennis Tour og vil for første gang konkurrere på årets andre Grand Slam-arrangement, Roland-Garros, 31. mai – 04. juni. Han utgjorde også en del av det spanske landslaget som ble nummer to, for andre gang på rad, i verdenscupen i Vilamoura, Portugal, i mai.

Arrow og Dani samarbeider om to teknologiske løsninger for å forbedre livene til rullestolbrukere og funksjonshemmede:

  • «WheelWay» – et innovativt navigasjonssystem, spesielt utviklet for alle med begrenset mobilitet, som hjelper til med å overvinne mobilitetsrelaterte problemer rundt byer, og;
  • «DataRally» – sanntidsdata, hentet fra sensorer på en idrettsutøvers rullestol, utstyr og kropp, som gjør at han/henne kan analysere, foredle og forbedre prestasjonen under konkurranse.

I følge Arrow demonstrerer de to initiativene nye måter å nærme seg mobilitet på – på en integrert måte – og har nye teknologier som kombinerer avansert maskinvare og programvare, skyarkitektur og analyser for å samle inn og analysere data. Dataene er spesielt rettet mot denne målgruppen.

WheelWay fokuserer på «hva som er mulig» i stedet for hindringer, og gjør det mulig for rullestolbrukere å planlegge reiser og oppdage byen rundt dem. Ruteinstruksjoner kombinerer sanntidsdata fra Smart GPS og offentlige åpne skytjenester, for å gi mobilitetsvennlig ruteinformasjon i sanntid.

DataRally samler data i sanntid for analyse av prestasjoner.

Det andre initiativet, DataRally, er designet for profesjonelle idrettsutøvere i rullestol; for å forbedre ytelsen og bidra til å oppnå et konkurransefortrinn. Til nå har Dani måttet stole på følelse og intuisjon for å analysere spillet sitt. Nå, ved å bruke sensorer på rullestolen, tennisracket og en bærbar enhet på håndleddet, kan Dani og treneren hans samle inn og analysere sanntidsdata fra hver kamp og treningsøkt – og finne områder i spillet han må jobbe med.

Teknologien kan tilpasses for å måle hastighet, akselerasjon, tilbakelagt distanse, støt, antall svinger, hjertefrekvens, servehastighet, ballplassering på racketen med mer.

– Disse løsningene tar ikke over og gjør meg mer avhengig, sa Caverzaschi som har som mål å normalisere funksjonshemming. – Jeg genererer dataene, som deretter analyseres – informasjonen kommer så tilbake til meg via appene, slik at jeg kan ta informerte beslutninger. Jeg bestemmer hvor jeg skal dra og hva jeg skal gjøre. Jeg bestemmer hvordan jeg skal justere på banen. Det gir meg flere valgmuligheter, mer frihet og muligheter.

DANI er et kant-dataprosjekt som bringer behandling og datalagring nærmere datakilden – i dette tilfellet Dani. Hver teknologi utvikles av medlemmer av Arrows Graduate Program; unge ansatte som i likhet med Dani er i 20-årene.

Powered by Labrador CMS