Kraftelektronikk:

Utbyggingen vil skje i faser og skal generere inntekter på rundt syv milliarder euro ved slutten av tiåret, i følge Infineon.

Skal bygge verdens største

Infineon skal bygge verdens største 200-millimeter SiC Power Fab i Kulim, Malaysia, noe som fører til et samlet inntektspotensial på rundt syv milliarder euro ved slutten av tiåret.

Publisert

Avkarboniseringstrenden vil resultere i sterk markedsvekst for krafthalvledere, spesielt de som er basert på materialer med brede båndgap. Infineon Technologies AG melder at de nå har tatt et ytterligere, avgjørende skritt for å forme dette markedet: Ved å utvide Kulim-fabrikken betydelig – utover den opprinnelige investeringen annonsert i februar 2022. Infineon skal bygge verdens største 200 millimeter SiC (silisiumkarbid) Power Fab. Den planlagte utvidelsen støttes av kundeforpliktelser som dekker rundt fem milliarder euro i nye design-vinner innen bilindustrien og industrielle applikasjoner, samt rundt én milliard euro i forhåndsbetalinger.

I løpet av de neste fem årene vil Infineon i tillegg investere opptil fem milliarder euro i Kulim under en andre byggefase for modul tre. Investeringen vil føre til et årlig SiC-inntektspotensial på rundt syv milliarder euro ved slutten av tiåret, sammen med den planlagte 200 millimeter SiC-konverteringen av Villach og Kulim. Produksjonsbasen vil støtte Infineons SiC-markedsandelsmål på 30 % mot slutten av tiåret. Infineon er overbevist om at selskapets SiC-inntekter i regnskapsåret 2025 vil komme over målet på én milliard euro.

Infineon har blitt tildelt nye designvinn på rundt fem milliarder euro sammen med rundt én milliard euro i forhåndsbetalinger fra eksisterende og nye kunder: I bilsektoren inkluderer dette seks OEM-er, tre av dem fra Kina. Blant kundene er Ford, SAIC og Chery. På området fornybar energi inkluderer kunder SolarEdge og tre ledende kinesiske selskaper for solcelle- og energilagringssystemer. I tillegg ble Infineon og Schneider Electric enige om en kapasitetsreservasjon inkludert forhåndsbetalinger for kraftprodukter basert på silisium og silisiumkarbid. Infineon og de respektive kundene vil gi flere detaljer i separate kunngjøringer i nær fremtid. Forskuddsbetalingene vil bidra positivt til Infineons kontantstrøm de neste årene og skal være fullt tilbakebetalt i forbindelse med avtalte salgsvolumer senest i 2030.

Powered by Labrador CMS